TEHISARU UUENDUS Eestisse jõudis Google’i juturoboti Bard uus ja võimsam Gemini Pro mudel

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
January 2, 2024, Poland: In this photo illustration, a Google Gemini logo seen displayed on a smartphone. (Credit Image: © Omar Marques/SOPA Images via ZUMA Press Wire)
January 2, 2024, Poland: In this photo illustration, a Google Gemini logo seen displayed on a smartphone. (Credit Image: © Omar Marques/SOPA Images via ZUMA Press Wire) Foto: Omar Marques
  • Gemini Pro mudeliga Bardi saab Eestis kasutada alates 1. veebruarist kell 17.00.
  • Uus versioon on saadaval enam kui 230 riigis ja 40 keeles üle maailma.
  • Gemini Pro mudelis on kõvasti täiustatud mõistmise, kokkuvõtete tegemise, arutlemise jm funktsioone.

1. veebruarist on Eestis kättesaadav Google’i juturoboti Bard kõige võimekam Gemini Pro mudel, uuenduste osana saab nüüd eesti keeles ka juturoboti vastuseid kontrollida.

Mullu detsembris jagas Google uudiseid tehisintellekti läbimurdest: tehnoloogiaettevõte tõi turule oma kiireima ja võimekaima AI-mudeli Gemini ning lülitas selle oma tehisintellektipõhisese juturobotisse Bard. Täiustatud Gemini Pro mudeli kasutuselevõtt on esimene oluline osa Bardi uuendusest.

Gemini Pro mudeliga Bardi saab nüüd Eestis kasutada alates 1. veebruarist kell 17.00. Uus versioon on saadaval enam kui 230 riigis ja 40 keeles üle maailma.

Keelemudeleid ja juturobotiteid hindav Large Model Systems Organization (LMSYS) avaldas hiljuti, et Gemini Pro on üks eelistatuimaid vestlusroboteid, mis on teinud suure sammu edasi. Välised eksperdid on pimetestide tulemusel hinnanud Gemini Pro-ga Bardi võrdluses teiste juhtivate alternatiivsete toodetega üheks parimaks vestlusrobotiks.

Gemini Pro mudelis on oluliselt täiustatud mõistmise, kokkuvõtete tegemise, arutlemise, kodeerimise ja planeerimise funktsioone.

Gemini on õpetatud samaaegselt ära tundma ja mõistma nii teksti, pilte, heli kui palju muud, see saab paremini aru nüansirikkast infost ja suudab vastata keerulisemate teemadega seotud küsimustele. Gemini olevat eriti hea mõne arutluskäigu selgitamiseks keerulistes ainetes, nagu matemaatika ja füüsika.

Osana uuendusest võimaldab Google nüüdsest kasutajatel ka eesti keeles Bardi vastuseid kontrollida. Kui valida Bardis guugeldamise funktsiooni ikooni alt «G», loeb Bard vastuse ette ja hindab, kas veebis on olemas infot vastuse täiendamiseks. Hinnatavate argumentide puhul avaneb võimalus klõpsata esile tõstetud lausetel, mis aitab uurida otsingumootorist leitud teabe tõesuse või vastuolulisuse kohta.

Gemini saab ühtlasi aru, oskab selgitada ja genereerida kvaliteetset programmikoodi maailma populaarseimates programmeerimiskeeltes nagu Python, Java, C++ ja Go.

Google teeb uue versiooni edasiarendamiseks koostööd ekspertide, poliitikakujundajate ja regulaatoritega.

Bardi uusimat Gemini Pro mudelit saab nüüd tasuta kasutada ka Eestist aadressil bard.google.com oma Google´i kontoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles