Relvatootja meisterdas valmis tõsise musklis drooni – sellega saab ka haavatuid vedada (1)

tehnika.postimees.ee
Uuendatud 5. veebruar 2024, 20:24
Copy
T-650 droon suudab kanda kuni 300 kg raskust koormat ja täislastis vedada seda 30 km kaugusele. Paraku on droonide sõjas olnud Venemaal Ukrainas mõningane ülekaal.
T-650 droon suudab kanda kuni 300 kg raskust koormat ja täislastis vedada seda 30 km kaugusele. Paraku on droonide sõjas olnud Venemaal Ukrainas mõningane ülekaal. Foto: BAE

BAE Systems on avalikustanud riistapuu T-650, täielikult elektrilise «raskeveo» («heavy lift») mehitamata lennumasinasüsteemi (Unmanned Air System – UAS), mis tähendab läbimurret ka näiteks päästetehnoloogias. See areng muudab just seda võimekust, kuidas tulevikus sõjatandril haavatuid evakueerida ja transportida, pakkudes kiiret ja kulutõhusat abi.

T-650 on kavandatud mitmeotstarbelise sõidukina, mida saab ümber konfigureerida missioonispetsiifilise varustusega, nagu Sting Ray kerge torpeedo (Sting Ray Lightweight Torpedo), juhitavad raketid või CASEVAC Pod (Casualty Evacuation Pod, siin e.k haavatute evakueerimiskamber).

See lahendus pälvis erilist tähelepanu WDS (World Defence Show) 2024-l, kus näidati BAE Systemsi UAVd ehk drooni ja selle võimekust meditsiiniliseks evakueerimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles