Enimmüüdud väikese linnamaasturi T-Cross uus erimudel on nüüd Eestis saadaval

tehnika.postimees.ee
Copy
T-Roc osutus Euroopas populaarseimaks kompaktmaasturiks.
T-Roc osutus Euroopas populaarseimaks kompaktmaasturiks. Foto: Volkswagen

Volkswageni kompaktmaasturi kõige uuem versioon on nüüd Eestis müügil. T-Cross on läbi teinud mitmeid suuri uuendusi nagu eelkäijast teravama ilmega väliskujustus, uuendatud interjöör veelgi kvaliteetsemate materjalidega, uue põlvkonna info- ja meelelahutussüsteem, uued LED esi- ja tagatuled, mis on T-Crossi puhul saadaval esmakordselt. Lisaks on lisavarustuses nüüd ka IQ-LIGHT – Matrix LED esituled, mis pakuvad uuel tasemel öist sõidukogemust.

Volkswagen tähistab Balti riikides tegutsemise 30. sünnipäeva ning sellega seoses on uus hästi varustatud T-Crossi erimudel nüüd saadaval hinnaga alates 23 400 eurost.

T-Cross on olnud märkimisväärne edulugu: alates esitlemisest 2019. aastal on Balti riikides kokku müüdud 5437 T-Crossi.

«2023. aasta seisuga on Volkswagen kindlustanud oma positsiooni juhtiva brändina Baltimaades väikeste linnamaasturite turul, müües muljetavaldavad 2171 autot, neist 400 Eestis. Edu aluseks on Volkswageni müügihitid kompaktmaasturid – T-Cross, T-Roc ja Taigo. Väikeste linnamaasturite seas torkab silma tugevaks mängijaks kujunenud T-Cross, kindlustades eelmisel aastal 1175 müüdud autoga positsiooni müügitabeli esiviisikus. Sealhulgas müüdi Eestis peaaegu 200 T-Crossi,» ütles Volkswageni brändijuht Baltikumis Justas Nekrošius.

Kolm jõuallikat

Eestis on uus T-Cross saadaval kolmes võimsusastmes turboga bensiinimootoriga (TSI), mille võimsus on vastavalt 70 kW (95 hj), 85 kW (115 hj) ja 110 kW (150 hj). T-Cross on saadaval nii manuaal- kui automaatkäigukastiga, tagades sel moel autojuhtidele nende eelistustele vastavad mitmekülgsed valikud. Kliendid saavad valida kolme varustustaseme vahel: Life, Style ja R-Line.

Uus välimus ja materjalid

Väliselt on uuendatud T-Cross hõlpsalt äratuntav tänu esi- ja tagaosa uuele disainile ja uutele LED esi- ja tagatuledele. Need on saadaval Life’i ja R-Line’i varustustasemel standardvarustuses. Style’i varustustaseme standardvarustuses on aga saadaval IQ.LIGHT LED maatriks esituled.

Foto: Volkswagen

Interjööris on T-Crossi armatuurlaud täielikult ümber kujundatud. Nagu suurematel Volkswageni mudelitel, on armatuurlaual pehme polsterdus ja oluliselt kvaliteetsemad pinnakattematerjalid.

Rikkalik põhivarustus

T-Crossi oluliselt täiustatud baasversioonis on nüüd uued LED esi- ja tagatuled, dünaamiline liiklusmärkide kuvamine, digitaalne kokpit ekraanidiagonaaliga 20,3 cm (8,0 tolli) ja uus eraldiseisev teabe-ja meelelahutusekraan diagonaaliga 20,3 cm ja USB-C liidesed. Standardvarustusse kuuluvad autonoomne hädapidurdus Front Assist ning sõidurajahoidmise süsteem Lane Assist.

Foto: Volkswagen

Ruumikas ja mitmekülgne

T-Crossi hästi organiseeritud ruum on mõeldud kuni viiele inimesele. Tagaistet saab reguleerida 140 mm ulatuses, mis suurendab kompaktse linnamaasturi kohta niigi erakordselt avarat pakiruumi.

Kui kõik istmed on kasutuses, mahutab T-Crossi pakiruum 385–455 liitrit, arvestatuna tagaistmete seljatugede kõrguseni. Tagaistmeid alla klappides tekib tasase põhjaga pakiruum mahutavusega kuni 1 281 liitrit. Tagant ette on pagasi mahutamiseks ruum pikkusega 2398 mm ning autosse saab paigutada mitmesuguseid esemeid alates surfilaudadest kuni keskmise suurusega redeliteni.

Suurem veokonksu koormus tagab veel rohkem vabadust

Volkswagen on tõstnud T-Crossi veokonksu koormuse 55 kg-lt 75 kg-le, lisades 20 kg maksimaalse vertikaalkoormuse suurendamiseks.

Foto: Volkswagen

Tänu sellele lisavõimekusele on uus T-Cross raskemate haagiste vedamisel mitmekülgsem. Tõstetud on ka kuulühendusele paigaldataval jalgrattahoidjal transporditavate jalgrataste suurimat lubatud kaalu, tegemist on ülimalt olulise edasiminekuga, eriti pidades silmas e-jalgrataste transportimist.

Volkswagen – number üks linnamaastur Euroopas

Automotive News Europe’i andmetel kindlustas Volkswagen 2023. aastal Euroopas oma positsiooni kui number üks valik linnamaasturite seas. T-Roc, Tiguan ja ID.4 tõusid väikeste, kompaktsete ja keskmise suurusega linnamaasturite segmentides parimateks valikuteks. Tiguani 17% müügikasvul oli kompaktsete linnamaasturite segmendi tiitli kindlustamisel otsustav roll. Samal ajal saavutas T-Roc 16% müügikasvuga esikoha väikeste linnamaasturite segmendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles