Eesti parim «CS2» mängija pidi Poolas vastu võtma esimese kaotuse

Steven Tiirik
Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Arvutimängu «CS2» suurturniiri IEM Katowice 2024 A-alagrupi finaalis Spiriti vastu mänginud FaZe Clan pidi kaotusega leppima. Turniiri jätkatakse veerandfinaalis.

Heitlus leidis aset 6. veebruari õhtul. Meeskonnad olid viimati kohtunud vaid kaks nädalat varem ja siis võidutses eestlase kodutiim. Tõsi, toona puudus Spiriti ridadest nende staarmängija Danil «donk» Kryshkovets.

Poola miljoniturniirile jõudis 17-aastane imelaps aga kohale ja see andis ka korralikult tunda. FaZe’i vastu mängitud kahe kaardi jooksul eemaldas donk 48 vastast, surres ise vaid 24 korda. Keskmine HLTV reiting noorel mängijal oli 1.83.

FaZe’i poole pealt oli tugevaim taaskord uustulnuk David «frozen» Čerňanský. Solvakkia mängija pingutustest jäi paraku aga selgelt väheks. FaZe kaotas mängu 0-2 seisuga.

FaZe jätkab turniiri veerandfinaalis, kus tuleb maha pidada väga ohtlik kohtumine tiitlikaitsja G2 vastu. Spiriti järgmine vastane selgub Ence’i ja Falconsi omavahelisest veerandfinaali kohtumisest.

Juhul, kui FaZe peaks mängu G2 vastu võitma, liigub ta edasi poolfinaali Mouzi vastu. FaZe’i järgmine mäng toimub 9. veebruaril. IEM Katowice finaal toimub 11. veebruaril kell 18:00. Turniiril jagatakse laiali miljon dollarit auhinnarahasid.

Intel Extreme Masters ehk IEM on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles