RELVAÄRI TÄIES HOOS Vene sõjatooted lähevad Saudi Araabia militaarmessil nagu soojad saiad (4)

tehnika.postimees.ee
Copy
Saudi Araabia militaarmess World Defense Show 2024 majutab ühe katuse all nii Venemaa kui lääne militaartehnikat, kuna kõik olevat teretulnud. Pildil Vene soomusmasin.
Saudi Araabia militaarmess World Defense Show 2024 majutab ühe katuse all nii Venemaa kui lääne militaartehnikat, kuna kõik olevat teretulnud. Pildil Vene soomusmasin. Foto: Fayez Nureldine / AFP / Scanpix

8. veebruarini kestval ülemaailmsel sõjatööstuse suurüritusel World Defence Show 2024 Saudi Araabias on kohal nii lääne suurtegijad, arengumaad kui ka Venemaa. Ukrainaga sõdiv riik pakub teistele riikidele oma uusimat toodangut ning ostjaid leidub.

Müük olevat Riyadhis toimuval messil koguni nii edukas, et Rosoboronexport kuulutas oma müügimahtude kahekordistumisest. Näitusel on ligi 650 erinevat Venemaa päritolu relva ja relvasüsteemi.

Sel aastal osalevad messil üle 750 eksponendi, sealhulgas seitse ettevõtet Eestist. Kokku on kohal 45 riiki ning oodatakse üle saja tuhande külastaja. Raha ja relvad vahetavad ürituse jooksul sõlmitud tehingute käigus omanikku 29,6 miljardi dollari väärtuses (27,5 miljardit eurot).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles