Vene mees ristas Tinderi ChatGPT-ga – see leidiski talle sobiva abikaasa tuhandete hulgast

Jana Kutirkina
, Postimehe ajakirjanduskooli õpilane
Uuendatud 8. veebruar 2024, 22:48
Copy
Aleksandr Žadan Karinaga, kelle Tinderi ja ChatGPT digitaalsel ristamisel saadud robot talle välja valis. Nad plaanivad abielluda.
Aleksandr Žadan Karinaga, kelle Tinderi ja ChatGPT digitaalsel ristamisel saadud robot talle välja valis. Nad plaanivad abielluda. Foto: Erakogu

Tehisaru võimalused näivad ja ilmselt ka on üsna piiramatud. Ajal, kui arutatakse selle üle, mil moel tehisaru kohe-kohe inimkonda kontrollima ja juhtima asub, on neid, kes tehisaru abil ka näiteks sobiva kaaslase otsinguid korraldavad. Ja tulemuslikult, nagu selgub.

Samal ajal kui kooliõpilased kasutasid globaalselt vestlusrobotit matemaatikaülesannete lahendamiseks, otsustas Aleksandr Žadan kasutada tehisvõrku naise otsimiseks. Ja ei, see ei ole järjekordne «Black Mirrori» episood; see on kaasaegne reaalsus. Uudis sellest, kuidas keegi suutis Chat GPTd koostöös Tinderiga kasutada oma teise poole leidmiseks, tekitas avalikkuses sensatsiooni. Vaid nädalaga kogus Aleksandri postitus Xi platvormil (Twitter pärast ümberbrändimist) üksikasjaliku kirjeldusega sellest, kuidas noormees tehisvõrgu abil suutis 5239 tüdruku seast leida elu armastuse, üle 8 miljoni vaatamise. Aleksandr hakkas projekti välja töötama, mõistes, et hoolimata soovist suhtesse astuda, ei kavatse ta Tinderis lõputule svaipimisele ja igavatele kohtingutele liigselt palju aega kulutada. Ta programmeeris mitte ainult GPT-3 API esmaseks sobimatute kandidaatide väljasõelumiseks, vaid otsustas, et on mõistlik tehisvõrgule täielikult usaldada kirjavahetuse tüdrukutega tutvumise algfaasides. Aja möödudes, kui kandidaatide arv vähenes, lisas ja programmeeris Aleksandr algoritme ümber nii, et Chat GPT hakkaks paremini mõistma Aleksandrit ennast, mis võimaldas süsteemil mõista, milliste omadustega peaks tema tulevane valitu olema. Aleksandr jagas Chat GPTga isiklikke lugusid oma lapsepõlvest, näitas kirjavahetusi eelmiste tüdrukutega ja töötas koos tehisvõrguga välja vastuseid mõnele vestluskaaslase küsimusele.

 

Detail kirjavahetusest tehisaruga.
Detail kirjavahetusest tehisaruga. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles