Poola «CS2» miljoniturniiri finaalis kohtuvad FaZe ja Spirit

Steven Tiirik
Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Aeg kättemaksuks? FaZe Clan mängib aasta seni suurima turniiri finaalis Spiriti vastu. Sama meeskond suutis FaZe’i juba korra võita.

Spirit haaras endale koha finaalis pärast tugevat võitu Falconsi üle. Vastase kaardivalikus lubati endale kaotada kaheksa raundi ja enda kaardis vaid kolm. Mängu parimaks nimetati taaskord Danil «donk» Kryshkovets.

Kuigi FaZe asub maailma edetabelis teisel ja Spirit 11. kohal, siis on FaZe tõsises ohus. Spirit on käesoleva turniiri käigus kaotanud seni ainult ühe kaardi NaVi vastu ja ka siis oli Spiritil lisaajast puudu vaid üks raund.

Spiriti staarmängija donk on täiesti pidurdamatus hoos. Alles juulis noorteakadeemiast edutatud mängija keskmine reiting käesoleva turniiri jooksul on olnud 1.63. Ühegi teise mängija reiting ei küündi selle lähedalegi. Maailma paremuselt neljanda mängija m0NESY reiting on 1.35 ja FaZe’i hetkel säravaima tähe frozeni saavutused on hindeks saanud 1.28.

HLTV reiting võtab mängus arvesse kõike loetavat – tapmised, surmad, ellujäämise sagedus, keskmine kahju, jne. Iga mängu alguses on kõikidel mängijatel reiting täpselt 1. Mänge, kus kellegi HLTV reiting on kõrgem kui 2, esineb väga harva ja profitasemel on vaid üksikud näited 3+ HLTV reitingust.

Spirit ja FaZe Clan kohtuvad lühikese aja jooksul kolmandat korda. Jaanuari lõpus võitis eestlase kodutiim Spiritit 2-0 seisuga. Toona küttis FaZe vastastele korraliku sauna ja võitis mõlemad kaardid 13-4 seisuga. Oluline on aga märkida, et Spiriti juurest oli tugevaim lüli donk toona puudu.

Kõige hiljutisem omavaheline kohtumine mängiti käimasoleva turniiri raames. Alagrupi finaalis tuli FaZe Clanil vastastele alla vanduda. Siiski suutis FaZe end veerandfinaalist tagasi mängida. Mis oleks veel magusam koht kättemaksuks kui mitte turniiri finaal?

Eesootavas finaalis ei ole ropz seekord ainuke Eestiga tugevalt seotud mängija. Ukraina sõja tõttu kolis 2022. aastal koos ema ja õega Tallinnasse toona 16-aastane Myroslav «zont1x» Plakhotia, kes nüüd Spodek Arena laval ropzi vastu astub.

Juba Eestisse kolides oli zont1x vägagi talendikas mängija, aga paraku sõda ei küsi, kas sa tahad oma mänguriarvuti põgenedes kaasa võtta. Siinkohal tulid appi tuntud Eesti «Counter-Strike’i» tegelased eesotsas Hannes «lenz» Staldega ja koos annetajate abiga sai zont1x edasi töötada selle nimel, kuhu ta täna jõudnud on.

IEM Katowice finaal saab alguse 11. veebruaril kell 18:00. Kohtumine mängitakse välja müüdud Spodek Arena laval. Kohtumise võitja pistab taskusse 400,000 dollarit, kaotaja peab leppima vaid 180,000 dollariga.

Intel Extreme Masters ehk IEM on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles