Robin Kool võttis IEM Katowice finaalis vastu häbiväärse kaotuse

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool ja FaZe Clan pidid võtma IEM Katowice finaalis vastu valusa kaotuse. Foto jäädvustatud 2023. aasta Pariisi Majoril.
Robin Kool ja FaZe Clan pidid võtma IEM Katowice finaalis vastu valusa kaotuse. Foto jäädvustatud 2023. aasta Pariisi Majoril. Foto: BLAST.tv - MICHAL KONKOL

Uus generatsioon tõstab pead. Ülimalt kogenud FaZe Clan sai Poola suurturniiri finaalis 17-aastase nooruki käest sellise keretäie, mida nad pole kunagi varem näinud.

IEM Katowice finaal tõotas juba enne kohtumise algust tulla suurejooneline. Olemas oli see, mida ühest tipptasemel finaalist oodata – turniiri gigandist favoriit FaZe ja pea mulla alt välja pistnud ning siis taeva poole kihutama hakanud Team Spirit.

Meeskonnad olid antud turniiri raames juba korra kohtunud. Siis võidutses 2-0 Spirit, FaZe ihkas iga hinna eest kättemaksu. Sellest jäi aga asi väga kaugele. FaZe Clanil tuli viiest parim formaadis mängitud kohtumises võtta vastu šokeeriv 0-3 kaotus.

Finaali, turniiri ja antud momendil ilmselt kogu maailma parim mängija on vaid 17-aastane Danil «donk» Kryshkovets. Lisaks karikale röövis donk FaZe Clanilt ka maailmarekordi. Nimelt saavutas noor mängija Katowice’i turniiri jooksul keskmise HLTV reitingu 1.70.

Sama saavutusega on hakkama saanud vaid toona FaZe’i eest mänginud Nikola «NiKo» Kovač, kes lõpetas ESL One New York turniiri sama reitinguga. Siiski peetakse donki saavutust tugevamaks, sest ta mängis turniiri jooksul rohkem kaarte ja peale reitingu olid donki paljud muud olulised statistilised näitajad paremad kui NiKo omad.

Donk on oma lühikese profikarjääri jooksul olnud nii ebareaalselt hea, et isegi paljud tuntud mängijad on kahtlustanud teda mängus ebaausate võtete kasutamises. Kes tõsisemalt, kes vähem. Kes kahtlustab, kes loodab.

FaZe Clani poolt 0-3 seisuga kaotatud mängus suudeti kahel esimesel kaardil vastastele isegi konkurentsi pakkuda. Kaardid kaotati vastavalt 13-9 ja 13-11 seisudega.

Midagi täiesti ennenägematut läks lahti aga FaZe’i enda valitud Overpassis. Järsku polnud meeskonna motivatsioonist enam midagi järel ja otsustaval kaardil võeti vastu 13-3 kaotus. FaZe Clani poolt ainukene positiivse reitinguga mängija finaalis oli eestlane Robin «ropz» Kool.

IEM Katowice võiduga teenis Spirit oma pangakontole 400 000 dollarit ja lisaks lunastati priipääse IEM Cologne ja Blast World Final turniiridele. FaZe Clan peab lohutust otsima 200 000 dollari suurusest auhinnarahast.

Kuigi aasta seni suurim «CS2» turniir just lõppes, oli see vaid sissejuhatus palju võimsamasse tulevikku. Juba 14. veebruaril tehakse algust «CS2» ajaloo esimese Majoriga.

RMR-turniiri A-alagrupis asub mängima ka FaZe, kelle esimeseks vastaseks on 9 Pandas. Majori põhiturniir algab 17. märts.

Maailma suurimate e-spordi turniiride koefitsente saab vaadata OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles