VIDEO Ukraina säästurobot tulistab lahinguväljal eriti ohtlikes kohtades

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja Ukrainas arendatav uus lahingurobot Ljut: väike, odav ja varustatud kaugjuhitava relvaga, mis suudab lahinguväljal vaenlasele palju ebamugavusi tekitada.
Selline näeb välja Ukrainas arendatav uus lahingurobot Ljut: väike, odav ja varustatud kaugjuhitava relvaga, mis suudab lahinguväljal vaenlasele palju ebamugavusi tekitada. Foto: DONS Robotics

Ukraina kaitsetööstus on valmis saanud uue ja odava mehitamata maapealse sõiduki (UGV) Ljut («Raev»), mis on varustatud eemalt juhitava 7,62 mm kuulipildujaga ning mõeldud sõjalisteks operatsioonideks raskemates kohtades, kuhu inimesi saata on liiga ohtlik.

Ljut on neljarattaline ja neliveoline, toimides mobiilse lasketornina, mis suudab teha diversioonioperatsioone ning luurata, täpsustades vaenlase asukohti. Praeguseks on lahingurobot läbinud juba üle kolmekümne testi, kirjutab Army Recognition. Testitud on selle täpsust, sidepidamist elektroonilise sõjapidamise tingimustes, navigeerimise efektiivsust erinevatel maastikel ja aku vastupidavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles