TRÜGIB FILMIMAASTIKULE Tehisaru teeb nüüd teksti põhjal uskumatult häid videoid (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Piraadilaev ründamas kaubalaeva kohvitassis: sellise stseeni lavastamiseks peaks arvutigraafikud ja filmitegijad palju vaeva nägema, kuid tehisaru teeb taolise video valmis sekunditega. OpenAI tutvustas eile oma eriti tõetruude videote valmistamise generaatorit, mis saab liikuva pildi valmis etteantud lausete põhjal.
Piraadilaev ründamas kaubalaeva kohvitassis: sellise stseeni lavastamiseks peaks arvutigraafikud ja filmitegijad palju vaeva nägema, kuid tehisaru teeb taolise video valmis sekunditega. OpenAI tutvustas eile oma eriti tõetruude videote valmistamise generaatorit, mis saab liikuva pildi valmis etteantud lausete põhjal. Foto: kaader videost / OpenAI

USA idufirma OpenAI, mis tegi veidi rohkem kui aasta tagasi sensatsioonilise läbimurde oma vestlusrobotiga ChatGPT, on eilsest avalikkuse ette tulnud järgmise hüppega tehisaru arengus. Nende uus tekstist-videoks mudel Sora oskab uskumatult hästi päris maailma kujutada ning teeb vaid tekstijuhiste põhjal valmis väga ilusa minutipikkuse video. Ehkki nagu ikka, kipub kunstmõistus vahel eksima füüsika ja loogika osas.

Eile esitletud uus videomudel Sora suudab luua kuni 60-sekundilisi videoid, mis sisaldavad väga detailseid stseene, keerulist kaamera liikumist ja mitmeid emotsioonidega tegelasi kaadrites. Firma kodulehele üles pandud näidisvideotes on ausalt ära näidatud ka mõned vead, mida robot kipub tegema: näiteks ilmub kassile viies käpp või hullava kutsikakamba loomade arv kipub video käigus muutuma. Kuid loodusmaastikud on nii ehtsad, et Facebooki videofoorumites muretsevad filmitegijad juba paljude valdkonna töökohtade kaotamise pärast.

Põhimõtteliselt polegi enam alati vaja arvutigraafikuid ja võttepaiku, kõike saab hakata režissöör tehisintellektile tekstiga ette ütlema ning klipp tehaksegi valmis, ennustatakse kaugema tuleviku kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles