PÄRIS VÕI MITTE Kuidas aru saada, kas foto tegi inimene või tehisintellekt? (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Nutitelefonidesse sisse ehitatud kunstmõistus võib pilti töödelda nii, et silmaga vaadates ei sa arugi. Siiski on mõned tunnused, mille puhul võib kindlaks teha, millal on pilt ehtne ja millal mitte.
Nutitelefonidesse sisse ehitatud kunstmõistus võib pilti töödelda nii, et silmaga vaadates ei sa arugi. Siiski on mõned tunnused, mille puhul võib kindlaks teha, millal on pilt ehtne ja millal mitte. Foto: Samsung

Aina nutikamaks ja paremaks muutuv tehisaru on tekitanud vaidlusi selle üle, kuidas üldse aru saada, mis on päris ja mis mitte. Just piltidega, millega nutitelefonid ja fototöötluse tarkvarad pakuvad laialt võimalusi inimesi fotodelt eemaldada või lisada, objekte juurde tekitada ja kustutada tekib küsimus, kas saame üldse midagi enam usaldada?

Samsung Eesti tootekoolitaja Alari Pennari sõnul ei ole idee poolest tehisintellekti loodud kujutisi vaja karta, kuna need annavad kasutajatele ka palju kasulikke lahendusi, mis ei olnud varem võimalikud.

«Näiteks saab telefonides tehisintellekti abiga mõne ebavajaliku segava asja fotolt ära võtta. Oletame näiteks, et inimene on teinud toreda reisifoto, aga ei märganud, et kaadrisse jäi liiklusmärk, mis rikub hea kompositsiooni. Tehisaru saab selle eemaldamisega aga kerge vaevaga hakkama,» sõnas Pennar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles