Pihtas põhjas – selle sihiku eest juba peitu ei poe (5)

tehnika.postimees.ee
Uuendatud 18. veebruar 2024, 16:02
Copy
Soojuskiirgust tabav kiire ja kõrglahutusega kaamera muudab laskurile kuuli tegeliku tee nähtavaks ja annab võimaluse tuld täpsemaks tuunida.
Soojuskiirgust tabav kiire ja kõrglahutusega kaamera muudab laskurile kuuli tegeliku tee nähtavaks ja annab võimaluse tuld täpsemaks tuunida. Foto: Teledyne FLIR

Täppislaskureil on nüüdsest paremad võimalused: uus sihik näitab ise kätte, mida kuul tabas ja seda isegi kahe kilomeetri kauguselt. Automaattule täpsemaks sihtimiseks ei pea enam kasutama valgusjälge tekitavat moona – see reedab ju ka laskja asukoha.

Las Vegases, 23. jaanuaril 2024, esitles Teledyne Technologiesi haru – Teledyne FLIR Defense – SHOT Show'l oma viimast innovatsiooni, mis kannab nime ThermoSight® HISS-HD termilist snaiprisihikut. See uusim lisandus nende tootevalikusse pakub täpsuslaskuritele enneolematut võimekust sihtmärke tuvastada ja tabada neid rohkem kui 2200 meetri kauguselt. Seni on tule täppisjuhtimiseks kasutuses valgusjälge tekitavad kuulid – trasseeriv moon –, millega saab näiteks automaattuld korrigeerida. Uue sihiku puhul on piisav kuuli enda soojusjälg ning laskur näeb täpselt, millist kohta see tabab.

Tegemist pole mitte ainult märkimisväärse läbimurdega termilise sihtimistehnoloogia vallas, vaid ka olulise edusammuga snaiprite varustuses, pakkudes neile kriitilises olukorras otsustavat eelist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles