LÕPUKS OMETI Rheinmetall asub Ukrainas suurtükkidele laskemoona tootma

tehnika.postimees.ee
Copy
Ukrainasse Rheinmetalli enamusosalusel loodavas moonatehases hakatakse tootma põhiliselt 155 mm kaliibriga suurtükimoona.
Ukrainasse Rheinmetalli enamusosalusel loodavas moonatehases hakatakse tootma põhiliselt 155 mm kaliibriga suurtükimoona. Foto: Rheinmetall

Äsja Avdijivkast taandunud Ukraina vägede liikursuurtükkides olid vaid üksikud mürsud. Moonapuudus on praegu suurimaks ohuks Ukraina iseseisvuse püsimisele. Ukraina on ka ise oma tehastes tootmas suurtükimoona  ja nüüd on sellesse tootmisse ostsutanud investeerida ka Rheinmetall, et valmistama asuda NATO relvadesse sobivaid mürske. 

Rheinmetall, Euroopa juhtiv saksamaine laskemoonatootja, on teatanud strateegilisest partnerlusest Ukraina ettevõttega, et rajada Ukrainasse suurtükimoonatehas. See koostöö vormistati Müncheni julgeolekukonverentsil mõistmise memorandumiga (memorandum of understanding – MoU) ja selle allkirjastamisele oli tunnistajaks Ukraina strateegilise tööstuse minister Aleksander Kamõšin.

Ühisettevõte, mille nimeks on Ukrainian Competence Center for Ammunition, plaanib toota üle saja tuhande 155 mm kaliibriga mürsu aastas. Algatus hõlmab uue tehase ehitamist, kus Rheinmetallil on 51-protsendine enamus ja Ukraina partneril ülejäänud osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles