Elektriauto mootorratta hinnaga? Hiinas sõidetakse selliste imeliikuritega (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Hiina autotootja Wuling toodab selliseid pisikesi kaheukselisi elektriautosid, mis on taskukohased kõigile. Neid meeldib hiinlastel dekoreerida ja need on saanud juba peaaegu kultusautoks.
Hiina autotootja Wuling toodab selliseid pisikesi kaheukselisi elektriautosid, mis on taskukohased kõigile. Neid meeldib hiinlastel dekoreerida ja need on saanud juba peaaegu kultusautoks. Foto: JADE GAO

Kui meil siin kipuvad elektriautod olema tavalistest kallimad ja neid ostetakse keskkonnasäästule mõeldes, valitseb Hiinas hoopis teine reaalsus. Elektriauto on üliodav ja lisaks väga soodne ülal pidada, sellepärast saavad seda endale lubada ka noored ja vaesemad inimesed.

Hiina elektriautod just jõudsid meie turule ja hind on neil tõesti soodne, kuid kas oleks võimalik osta mõni pisike elektriliikur näiteks 7700 euro eest? Hiina ääremaadel just nii palju maksvate autodega sõidetaksegi ning neid väikesi kaheukselisi toodab meie jaoks täiesti tundmatu autofirma Wuling. Ettevõtte mudelivalikus on küll ka täiesti tavalise hinnaga elektriautosid, kuid hittmudel on Wuling Hongguang Mini, mis on mõeldud igapäevaseks linnaautoks. 

Seda toodetakse alates 2020. aastast ning aasta tagasi oli juba müüdud 1,2 miljonit sõidukit, mis tegi sellest Hiina enimmüüdud elektriauto.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles