KRIIS? Eesti parim «CS2» meeskond lõpetab tegevuse

Steven Tiirik
Copy
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga.
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga. Foto: Rene Lutterus

Juba 2023. aasta algusest kodumaa tugevaima «CS2» tiimi tiitlit kandnud sYnck teatas ootamatult, et meeskond lõpetab määramata ajaks tegevuse.

27. veebruar algas sYncki fännide jaoks ootusärevalt, sest kell 12 oli algamas järjekordse olulise turniiri avakohtumine ECLOT meeskonna vastu. Kuigi sYnck kaotas kohtumise napilt 1-2 seisuga, oli tegu fännide jaoks alles päeva esimese halva üllatusega.

sYnck Soomes toimunud turniiril Assembly
sYnck Soomes toimunud turniiril Assembly Foto: Andri Allas

Sama päeva õhtul avaldas meeskond oma suhtluskanalites tõelise pommuudise – meeskond pole oodatud taset saavutanud ja lõpetab tegevuse.

Nullindate alguses oli sYnck nii Eesti kui ka maailma «CS» maastikul tuntud nimi. Pärast pikka pausi otsustas meeskonna taaselustada Tauri Tiitsaar koostöös tollase Levadia e-lions treeneri Hannes Stalde ja Eesti tugevaima tiimi ESTOWNIA mängijatega 2023. aasta jaanuaris.

Ambitsioonikad plaanid, tagasihoidlikum reaalsus

Eesti esimene professionaalne tiim teatas koheselt, et nende eesmärk on pääseda mängima «Counter-Strike’i» maailmameistrivõistlustele ehk Majorile, kuhu tänase päevani on jõudnud vaid kaks eestlast.

Eesti «CS:GO» meeskonna sYnck üks suuremaid saavutusi on Taanis toimunud LAN-turniiri võit. FOTO:
Eesti «CS:GO» meeskonna sYnck üks suuremaid saavutusi on Taanis toimunud LAN-turniiri võit. FOTO: Foto: Hltv/synck

Sellele saavutusele jõuti hiljuti ka lähemale kui ükski teine Eesti tiim enne neid. Majori kvalifikatsiooniturniirile ehk RMR’ile pääsemiseks oli sYnckil vaja neljast mängust võita üks.

Paraku ei suutnud eestlased otsustaval hetkel kolmest parim formaadis mängitud kohtumistes võita isegi ühte kaarti.

Kuigi Majorile sYnck ei jõudnud, siis pisut madalamal tasemel saavutati siiski nii mõndagi: võideti Taani LAN turniir Gamebox Festival, MängudeÖÖ Eesti-Soome maavõistlus, novembris võideti ka European Pro League 2nd Division Season 7. LAN turniiridel on osaletud ka Lätis ja Soomes.

Oma tegevuse lõpetamise teates ütleb sYnck muuhulgas, et tiimi üks ülesandeid oli Eesti «Counter-Strike’i» maastiku arendamine ja noorte Eesti mängijate tutvustamine maailmale.

Nad tunnevad, et selle ülesandega on nad hakkama saanud. Tiimi taasavamisest kuni 2023. aasta novembrini mängis sYncki ridades Andreas «aNdu» Maasing, kes liitus Pariisi Majori finalisti GamerLegioni akadeemiaga.

Endine treener: see ei tulnud üllatusena

Meeskonna sYnck mentor ja esialgne treener Hannes Stalde
Meeskonna sYnck mentor ja esialgne treener Hannes Stalde Foto: Andri Allas

Meeskonna mentor ja esialgne treener Hannes Stalde ütles Postimehele: «Minu jaoks isiklikult polnud see suureks üllatuseks. Vaadates viimase aja tulemusi, siis ega seal ju midagi väga head ei olnud.»

«Riias põrusime, Helsingis põrusime, RMR’ile ei saanud ja eks need olid viimased kirstunaelad. Lähiplaanides on kindlasti alanud turniiride lõpuni mängimine ja mängijatele kiirelt kodu otsimine.»

Ei Tiitsaar ega sYncki mängijad kommentaare jaganud ei ole.

Nüüdseks ex-synck nime kandev tiim on hetkel mängimas ESEA Advanced liigat ja Elisa Invitational Spring 2024 Contenders turniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles