AINULT HEAD MÕTTED Honda tegi mõttejõul liikuva ratastooli-tasakaaluliikuri

tehnika.postimees.ee
Copy
Honda on teinud valmis täiustatud tasakaaluliikuri, mis reageerib justkui mõtetele. Liitreaalsusega saab ka oma ümbrust muuta, et kuskil põnevamas kohas ringi sõita.
Honda on teinud valmis täiustatud tasakaaluliikuri, mis reageerib justkui mõtetele. Liitreaalsusega saab ka oma ümbrust muuta, et kuskil põnevamas kohas ringi sõita. Foto: Honda

Honda on varemgi erinevaid põnevaid liikureid ja roboteid teinud, nende uusim leiutis on aga ratastooli ja tasakaaluliikuri ristand, mille juhtimiseks pole vaja muud kui häid mõtteid ja enda kallutamist soovitud suunas.

Jaapani autotootja Honda toob märtsis Austinis toimuval SXSW 2024 üritusel välja oma uue liitreaalsuse seadmega liikuri UNI-ONE, mis on mõeldud kõigile - nii liikumispuudega kasutajatele kui ka neile, kes tahavad mugavalt käed-vabana ühest kohast teise saada.

Liikumisseade, mida kasutaja saab juhtida lihtsalt istudes ja keharaskust nihutades ning mõlemat kätt vabana hoides, et liikuda loomulikul viisil igas suunas, võib avardada liikuvust lihtsalt kõndimisest edasi ning parandab ka tavalise ratastooli kasutamise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles