SUUR VEND PRINTERIS HP rendib nüüd printereid müügi asemel ja hakkab neid jälgima (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Üks renditavatest printeritest on HP Envy Inspire ja selle rendiplaan algab hinnast 8,3 eurot kuus. Selle raha eest võib oma masinast välja lasta 20 lehte kuus.
Üks renditavatest printeritest on HP Envy Inspire ja selle rendiplaan algab hinnast 8,3 eurot kuus. Selle raha eest võib oma masinast välja lasta 20 lehte kuus. Foto: HP

Juba päris kaua on printeritootjate põhituluks olnud igasugused kulumaterjalid, nagu tint ja tahm, mitte seadmete müük. HP kui tuntuim printeritootja tahab nüüd oma äri suunata renditeenusele: sina maksad vaid kuutasu, printeril on alati kulumaterjalid olemas ja tootja ise hoolitseb selle eest, et asi töötaks. 

Kuid lisaks renditasule tahab HP vastu saada ka andmeid, mida printeriga tehakse. Tootja uus plaan All-In Plan nõuab seadmetelt pidevat internetiühendust, et ettevõte ei näeks mitte ainult seda, mitu lehekülge prindid, vaid ka seda, milliseid failitüüpe, kirjutab Wired.

Sarnane renditeenus Apple-as-a-Service on olnud plaanis ka Apple´il, mis tähendab, et kasutaja tasub vaid kuutasu ning tal on Apple´i uued seadmed koos teenustega selle eest alati olemas.

HP printeriteenus hakkab maksma alates ligi 6,4 eurost kuus. HP teab, millal tint või tahm hakkab otsa saama ja saadab selle õigeks hetkeks ukse taha. Kui printerit kaughaldusega tööle ei saada, pannakse järgmiseks tööpäevaks kasutaja poole teele asendusseade.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles