KÕIGE HULLEM EPIDEEMIA Tehisaru sai hakkama ussviiruse peatumatu levitamisega (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Cornelli teadlaste eksperimendist selgus, et nii, nagu arvuteid saab nakatada arvutiviirusega, võib tehisintellekti agente nakatada käskudega, mis hakkavad iseennast edasi levitama. Uus epideemia võib tööle rakendudes halvata kogu internetimaailma umbes nii, nagu tegi seda esimene ussviirus Morris 1988. aastal. Pilt on illustreeriv.
Cornelli teadlaste eksperimendist selgus, et nii, nagu arvuteid saab nakatada arvutiviirusega, võib tehisintellekti agente nakatada käskudega, mis hakkavad iseennast edasi levitama. Uus epideemia võib tööle rakendudes halvata kogu internetimaailma umbes nii, nagu tegi seda esimene ussviirus Morris 1988. aastal. Pilt on illustreeriv. Foto: Peter Byrne / PA Wire / Scanpix

Mis oleks, kui tehisintellektile mõnda kindlat lauset sosistades hakkab see sinu käske täitma, vaatamata looja poolt lisatud piirangutele ning enamgi veel – kipub sedasama käsku levitama edasi ka kõigile teistele kunstaru agentidele? Küberturvalisuse maailm seisab lähiajal silmitsi just sellise enneolematu väljakutsega, kuna Cornelli ülikooli teadlastel õnnestus laboritingimustes välja töötada vastav ussviirus.

See avastus märgib uut tüüpi küberrünnakute peatset sündi, mis võib kujutada endast tõsist ohtu digiturvalisusele kogu maailmas.

Cornelli Tehnikaülikooli teadlane Ben Nassi, kes on üks veel eelretsenseerimata uurimustöö kaasautoritest, selgitas väljaandele Wired, et see uus areng tähendab võimalust korraldada küberrünnakuid, millesarnaseid pole veel varem nähtud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles