PILDID USAs valmistutakse sõjadroone vorpima autotööstusest laenatud võtetega

tehnika.postimees.ee
Copy
Sellised droonid nagu XQ-67A hakkavad vajadusel tulema tehase konveierilt väga kiiresti, maksavad vähe ning nende täiustamine ja arendus kestab aastate asemel kuid.
Sellised droonid nagu XQ-67A hakkavad vajadusel tulema tehase konveierilt väga kiiresti, maksavad vähe ning nende täiustamine ja arendus kestab aastate asemel kuid. Foto: AFRL

USA õhujõudude uus võimas lahingudroon XQ-67A Loyal Wingman tõusis esimest korda õhku. Selle ehitamiseks kasutas General Atomics esimest korda autotööstuse tootmis- ja disainitehnikaid, et saada hind palju odavamaks ning tootmine kiiremaks.

USA on praegu väga huvitatud sellest, et droonid mängiksid lahingus ja sõjalistel missioonidel olulisemat rolli, kirjutab New Atlas. Uued mehitamata lennumasinad on nii-öelda jõukordajad, mis teevad ühest sõjalennuki piloodist terve droonieskadrilli komandöri.

See on aga esitanud uue väljakutse kaitsetööstusele: isejuhtivad ja iselendavad õhusõidukid ei saa enam olla kallid ja pika ehitamisajaga, need peavad liinilt tulema samas tempos nagu autotööstuses ning kokkupanek peaks olema uusi tootmistehnikaid kasutades kerge ja odav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles