Selgunud on kõik esimesel «CS2» Majoril osalevad tiimid

Steven Tiirik
Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Esimesed maailmameistrivõistlused, mis mängus «Counter-Strike 2» maha peetakse, algavad 17. märtsil Kopenhaagenis. Turniiri ainus eestlane Robin «ropz» Kool alustab sarja edasipääsenute voorust.

Kauaoodatud turniir on kohe käes ja nüüdseks on teada ka need 24 meeskonda, kes ihaldatud tiitlit taga hakkavad ajama. Viimasena pääses pardale Ameerika kvalifikatsioonilt turniirile sõitev Complexity, kes otsustavas mängus seljatas Liquidi.

Kuigi Complexity pääses Majorile üle noatera, alustavad nad siiski teisest voorust. Põhjuseks on Majori muutunud reeglistik. Enam ei mõjuta RMR turniir, kas meeskond alustab võistlust esimesest või teisest voorust, vaid tiimi saatuse määrab positsioon Valve’i tiimide edetabelis.

Samal alusel pääses otse võistluse teise vooru ka Robin Kooli kodutiim FaZe Clan, kes RMR tulemuste järgi oleks pidanud alustama hoopis esimeses voorus.

FaZe on alates «CS2» väljatulekust olnud ülivõimsas hoos
FaZe on alates «CS2» väljatulekust olnud ülivõimsas hoos Foto: MICHAL KONKOL

Ameerika mandrite viiest meeskonnast, kes turniirile pääsesid, mängivad lausa neli Brasiilia lipu all. Nende seas esimest korda Majorile sõitev Legacy, samuti ka vanad kalad Furia, Imperial ja paiN. Ameerika Ühendriike esindab ainukesena varem mainitud Complexity.

Legacy ridades saab näha ka elavat legendi. Üle kahe aasta astub Majori lavale 2016. ja 2017. aastatel maailma parimaks mängijaks nimetatud Marcelo «coldzera» David. Tegu saab olema 29-aastase mängumehe jaoks järjekorras 11. Major turniiriga. Neist kaks on brasiillane ka võitnud.

Aasia ja Okeaania kvalifikatsiooni kaheksast osalejast olid kõige tugevamad TheMongolz ja Lynn Vision.

Kõige pingelisemad lahingud peeti taaskord maha Euroopa RMR mängudes. Enim kõneainet pakkus kindlasti Astralise järjekordne Majorilt kõrvale jäämine. Läbi aegade kõige edukama tiimi kodumaisel Majoril mitte osalemine on organisatsiooni jaoks katastroof.

Samuti ei sõida Taani mulluse Pariisi Majori finalist GamerLegion ja varasematel Majoritel palju südameid võitnud Guild Eagles (endine Bad News Eagles).

Läbi aegade kõige edukama tiimi Asatralise kodumaisel Majoril mitte osalemine on organisatsiooni jaoks katastroof.
Läbi aegade kõige edukama tiimi Asatralise kodumaisel Majoril mitte osalemine on organisatsiooni jaoks katastroof. Foto: HLTV.org

Euroopa kvalifikatsiooni A-grupist pääsesid Majorile: Virtus.pro, G2, NaVi, FaZe, KOI, Eternal Fire, SAW ja Amkal. Viimase võimaluse kvalifikatsiooni pääsesid BetBoom, fnatic ja 9 pandas.

«Counter-Strike 2» Major on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles