Euroopas algas jaht tehisintellekti talentidele, palgad on ulmelised

tehnika.postimees.ee
Copy
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmetel mõjutab tehisaru peaaegu 40 protsenti töökohtadest kogu maailmas, asendades mõned ja täiendades teisi. Arenenud majandusega riikides võib tehisintellekt mõjutada 60 protsenti töökohtadest. Ralli uute spetsialistide palkamiseks sellel alal on juba alanud.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmetel mõjutab tehisaru peaaegu 40 protsenti töökohtadest kogu maailmas, asendades mõned ja täiendades teisi. Arenenud majandusega riikides võib tehisintellekt mõjutada 60 protsenti töökohtadest. Ralli uute spetsialistide palkamiseks sellel alal on juba alanud. Foto: Andre M. Chang / ZUMA Press / Scanpix

Tehisintellekti areng Euroopas on käivitanud tõelise talentide värbamise buumi, muutes selle uue tehnoloogiavaldkonna tööturu üha kuumemaks. Artiklid Reutersis, Technology Timesis ja Business Insideris toovad välja, kuidas tehisintellekti ettevõtted võistlevad praegu karmilt parimate spetsialistide pärast, pakkudes väga kõrgeid palganumbreid, aktsiaoptsioone ja muid hüvesid, et neid endale meelitada.

Euroopa tehnoloogiaettevõtted ja idufirmad on tehisintellekti (TI) valdkonnas tekitanud praegu tohutu nõudluse spetsialistide järele. Suurettevõtted, nagu Google DeepMind ja uued tulijad, sealhulgas OpenAI, Anthropic ja Cohere, on kõik avanud Euroopas kontorid, suurendades nõudlust kohaliku talendi järele. 

See on loonud olukorra, kus kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistid võivad nautida enneolematut jõupositsiooni, valida suure hulga parimate pakkumiste vahel ja läbi rääkida enda jaoks soodsaimad tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles