JUBA JÄRGMINE Mercedes-Benz võtab samuti autotootmises kasutusele humanoidrobotid

tehnika.postimees.ee
Copy
Ulmefilmide kauged unistused on teoks saanud. Meie autosid panevad nüüd kokku inimesekujulised kahel jalal kõndivad ja kahe käega tööd tegevad robotid. BMW järel on Mercedes-Benz juba teine autotootja, kes võtab kasutusele universaalsed kõndivad töörobotid.
Ulmefilmide kauged unistused on teoks saanud. Meie autosid panevad nüüd kokku inimesekujulised kahel jalal kõndivad ja kahe käega tööd tegevad robotid. BMW järel on Mercedes-Benz juba teine autotootja, kes võtab kasutusele universaalsed kõndivad töörobotid. Foto: Apptronik

Kui jaanuaris teatas BMW, et nende Lõuna-Carolina osariigis Spartanburgis asuvas tootmisüksuses hakkavad tööd rügama kahel jalal kõndivad Figure 01 humanoidrobotid, siis nüüd teeb sama sammu ka teine tuntud Saksa autotootja Mercedes-Benz. Nende tootmisliinidel hakkavad ringi jalutama Apptroniku Apollod.

Pressiteates antakse teada, et Apptroniku uus mudel Apollo täidab lihtsaid ülesandeid, nagu asjade kandmine ja paigutamine, vähendades inimtööjõu koormust.

Roboteid lubati kasutada ka muude lihtsamate oskustega ülesannete täitmiseks, nagu mõnede mitte väga keeruliste detailide kokkupanek. Mõlemad ettevõtted lubavad, et humanoidrobotite ilmumine ei tõrju inimesi tootmisest välja, vaid vabastab nad olulisematele ülesannetele ning vähendab korduvate liigutustega tekkivate pingevigastuste ja muude kätetööga seotud tervise- ja ohutusprobleemide ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles