Teadlased leidsid meetodi, kuidas teiste keelemudelite abiga saab pealt kuulata inimese vestlust suurte keelemudelitega, nagu ChatGPT ja CoPilot. Kuigi alati ei õnnestu sõna-sõnalt sisu välja nuhkida, suudab see meetod üsna täpselt kindlaks määrata, mis teemal juttu aetakse.
Teadlased leidsid meetodi, kuidas teiste keelemudelite abiga saab pealt kuulata inimese vestlust suurte keelemudelitega, nagu ChatGPT ja CoPilot. Kuigi alati ei õnnestu sõna-sõnalt sisu välja nuhkida, suudab see meetod üsna täpselt kindlaks määrata, mis teemal juttu aetakse. Foto: Viralyft/Pexels

Praegu saaks pea igaüks pealt kuulata ChatGPT vestlusroboti või muude tehisaru teenuste privaatvestlusi, avastas Iisraeli Ben-Gurioni ülikooli tehisintellekti uurimislabori juht Yisroel Mirsky, kirjutades sellest ka väljaandele Ars Technica.

Teadlase sõnul saavad pahatahtlikud osalejaid, kes kasutavad rünnatavaga sama Wi-Fi või kohtvõrku (näiteks tegutsedes samas kohvikus) teatud nipiga selles võrgus pealt kuulata tehisaruga peetavaid vestlusi.

Kommentaarid
Copy