USA kosmosekindral: Hiina võib rünnata meid Kuu pealt (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Hiina mehitatud kosmoselaev startis möödunud aastal Long March-2F kanderaketiga Jiuquanist kosmosesse. Ka Hiinal on plaan inimesed Kuule saata, kuid ilmselt jõuab USA sinna tagasi enne neid. Rivaalitsemine kosmoses võib jõuda ka militaarvaldkonda, ennustavad sõjaväe eksperdid.
Hiina mehitatud kosmoselaev startis möödunud aastal Long March-2F kanderaketiga Jiuquanist kosmosesse. Ka Hiinal on plaan inimesed Kuule saata, kuid ilmselt jõuab USA sinna tagasi enne neid. Rivaalitsemine kosmoses võib jõuda ka militaarvaldkonda, ennustavad sõjaväe eksperdid. Foto: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

Kuigi kosmosevõidujooks Kuu peale kogub hoogu, kasvab Ameerika Ühendriikides mure ka selle üle, et nende peamine vastane võib kasutada Kuud rünnakute alustamiseks. Väljaande Defense One andmetel väljendas Kosmosejõudude maaväliste ohtude julgeolekujõude India ja Vaikse ookeani piirkonna brigaadikindral Anthony Mastalir muret, et Hiina ei pruugi austada aastakümnete vanust kosmoselepet, mis nõuab, et kõik riigid kasutaksid kosmost ainult inimkonna hüvanguks.

Brigaadikindral Mastalir arutles sel teemal sõjalisest vaatenurgast: «Ma olen uudishimulik, kas on olemas ründevektorid, mille peale me pole tulnud või mida me peaksime kaaluma?»

Ta viitas sealjuures kahele peamisele murekohale: geostatsionaarsete orbiitide ehk «xGEO» tagusele ruumile, mis asub kosmoses kaugemal kui tavapärased satelliidid tegutsevad ning Maa ja Kuu vahelisele kosmoseruumile.

Arvestades, kui palju satelliite USA sõjaväel ja lugematutel teistel avalik-õiguslikel ja eraettevõtetel väljaspool atmosfääri hõljub, on tekkinud õigustatud mure, et keegi võib neid tulevikus rünnata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles