Samsungi uued tehisaru funktsioonid jõuavad nüüd ka vanematesse nutiseadmetesse

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsungi sel aastal välja tulnud tipptelefonide seeria Galaxy S24 uued tehisintellekti omadused jõuavad nüüd ka vanematesse Samsungi mudelitesse, kuid mitte kõigisse.
Samsungi sel aastal välja tulnud tipptelefonide seeria Galaxy S24 uued tehisintellekti omadused jõuavad nüüd ka vanematesse Samsungi mudelitesse, kuid mitte kõigisse. Foto: Samsung

Samsungi uute Galaxy S24 seeria telefonidega välja tulnud tehisintellekti Galaxy AI funktsioonid jõuavad tarkvarauuendusega nüüd ka Samsungi teistesse nutiseadmetesse. 

Uuendus tuleb Galaxy S23 seeria, Galaxy S23 FE, Galaxy Fold5, Galaxy Flip5 ja Galaxy Tab S9 seeria mudelitele. Vanemate põlvkondade seadmed tehisintellkekti uuendust ei saa.

«See on tarkvarapõhiste uute tehnoloogiate suur eelis, et neid saab piisavalt võimeka riistvara olemasolul tuua ka teistele mudelitele, seega on hea, et meie uusi tehisintellektil põhinevaid lahendusi saavad peagi kasutada ka eelmise aasta tippmudelite omanikud. Sel aastal on Samsungil plaanis tuua uued tehisaru lahendused enam kui saja miljoni Galaxy mobiiliseadme kasutajani,» sõnas Samsung Eesti mobiiliseadmete tootekoolitaja Alari Pennar.

Muude lahenduste hulgas saavad eelmise aasta tippmudelite kasutajad enda seadmetele Circle To Search with Google'i lahenduse, mis lubab asjadele telefoni ekraanil või asjadele päris maailmas läbi kaamerarakenduse ringi ümber joonistada ja siis teeb telefon Google'i pildiotsingu ning ütleb, millega tegemist.

Lisandub Live Translate, mis pakub telefonikõnes reaalajas tõlget (eesti keelt see veel ei toeta) ning Chat Assist, mis lubab muuta saadetavate tekstisõnumite tonaalsust, kasutades tehisintellekti tekstisoovitusi. Sarnaselt Live Translate'i lahendusega saab lasta ka tekstisõnumeid reaalajas tõlkida, kui on käimas vestlus välismaalasega.

Mitmeid tehisintellektil põhinevaid funktsioone tuleb vanematele seadmetele ka fotograafia vallas. Näiteks Generative Edit, mis laseb fotol olevaid objekte suuremaks ja väiksemaks teha või neid üldse eemaldada, seejärel täidab tehisintellekt ise tühjaks jäänud koha ära pildiga sulanduva taustaga. Edit Suggestion töötab samuti, kui tehisintellekt analüüsib fotot ning soovitab kasutajale, milliseid muudatusi sellega võiks ette võtta.

Uued Galaxy AI funktsioonid tõi Samsung turule koos tänavuste Galaxy S24 seeria tipptelefonidega, kus just tehisintellektil on telefonis põhiroll.

Tarkvarauuendus saabub järk-järgult Eestis Galaxy S23 seeria, Galaxy S23 FE, Galaxy Fold5, Galaxy Flip5 ja Galaxy Tab S9 seeria mudelitele alates 29. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles