VIHJED Apple kavatseb tehisaru võidujooksus lõpuks teistele järele jõuda (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Apple'i logo New Yorgi esinduspoel. Tehisintellekti lahenduste poolest on mobiilimaailma suurtegija teistest praegu maha jäänud, kuid suuri uudiseid loodetakse 10. juunil toimuval arendajate konverentsil.
Apple'i logo New Yorgi esinduspoel. Tehisintellekti lahenduste poolest on mobiilimaailma suurtegija teistest praegu maha jäänud, kuid suuri uudiseid loodetakse 10. juunil toimuval arendajate konverentsil. Foto: Mike Segar / Scanpix

Kui Samsung, Google ja teised on tehisaru võiduajamises täie hooga edasi kihutamas, siis maailma rikkaimate hulka kuuluval Apple´il pole olnud selles vallas kuigi palju uudiseid pakkuda. Tähtsaid väljakuulutamisi on oodata mõne kuu pärast toimuval Apple´i arendajate konverentsil WWDC24.

Apple´i viimane teade tehisintellekti arendamise kohta on hoopis Google´iga kokkuleppe sõlmimise võimalus Gemini tehisaru kasutamiseks, mida on teinud juba Samsung, kuid viimased kuulujutud näitavad, et uudised võivad kulmineeruda operatsioonisüsteemide iOS 18 ja macOS 15 versiooniuuendustega sel kevadel.

Valdkonna eksperdid ja asjatundjad pakuvad, et tehisaru integreeritakse Apple'i rakendustesse, samuti võib tihedamalt kasutusee tulla Google´i olemasolev suurt keelemudelit kasutav vestlusrobot Gemini, kirjutab Interesting Engineering.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles