Robin Kool võitis «CS2» maailmameistrivõistluste suurfavoriiti ja liigub edasi poolfinaali

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool
Robin Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

28. märtsi õhtul mängiti «CS2» maailmameistrivõisluste ehk Majori esimesed veerandfinaalid, kus kohtusid omavahel maailma edetabeli esinumbrid FaZe ja Spirit.

Esimeses veerandfinaalis astusid Royal Arena publiku ette Cloud9 ja Vitality. Kuigi valitsev Majori võitja Vitality oli kohtumise favoriit, ei oodanud Cloud9 fännid siiski nii karmi kaotust.

Kahe mängitud kaardi jooksul suutis Cloud9 vaid 10 raundi võita ja 0-2 vastase paremust tunnistades tuli oma asjad pakkida.

Põnevam ja tasavägisem duell ootas aga alles ees. Kell 21 alanud kohtumises mängisid turniiri suurfavoriidid, maailma edetabeli number üks ja kaks, FaZe Clan ja Spirit.

Nii fännid kui kihlveokontorid ennustasid Spiriti edasipääsu, seda ei saa neile ka ette heita. Spiriti edu on käesoleval aastal olnud täiesti pidurdamatu.

Esimese, Spiriti valitud Mirage kaardi suutis FaZe võita lausa 13-7 seisuga. Võidu peaarhitektideks olid frozen ja karrigan. Viimane, 33-aastane ülikogenud mängujuht, sai esimest korda karjääri jooksul mängida Majorit kodupubliku ees ja see lisamotivatsioon oli täiesti piisav korralikuks eneseületuseks.

Eestlase kodutiim valis oma kaardiks Nuke'i. Tegu on FaZe Clani kõige mängituma kaardiga. Paraku on Spirit aga FaZe’i taktikad antud kaardil selgeks õppinud ja pärast kahte lisaaega kaotas FaZe kaardi 16-19 seisuga.

Kolmas kaart tekitas FaZe fännides parajalt segadust. FaZe otsustas kaardivalikuid tehes viimasena eemaldada hoopis Overpassi, mida mõlemad tiimid tihti mängivad ja see jättis Spiritile võimaluse otsustada Vertigo kasuks, mida FaZe sisuliselt kunagi ei mängi.

FaZe’i poolt oli tegu ülisuure riskiga, mis võib-olla eeldas isegi 2-0 võitu, et kolmandat kaarti lihtsalt mitte mängida. Kolmandasse kaarti lõpuks siiski suunduda tuli ja üllatuslikult võttis FaZe koheselt juhtpositsiooni.

Ühel hetkel juhtis FaZe mängu lausa 12-5 ja poolfinaal oli vaid ühe raundivõidu kaugusel. Spirit aga suutis end siiski keerulisest seisust lisaaega mängida. Seal hakkas taaskord domineerima FaZe ja 16-14 seisuga üliraske kohtumine ka lõpuks võideti.

Kohtumise parimaks tunnistati meie lõunanaaber, FaZe’i Clani snaiper Helvijs «broky» Saukants.

29. märtsil jätkatakse Majori veerandfinaalidega ja 30. märtsil kell 18 mängib FaZe Clan turniiri poolfinaalis valitseva meistri Vitality vastu.

«Counter-Strike 2» Major on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles