E-spordi suurturniiri veerandfinaalis joosti publiku seast lavale ja lõhuti karikas

Steven Tiirik
Copy
Võistkonna G2 staarmängija Nikola «NiKo» Kovač
Võistkonna G2 staarmängija Nikola «NiKo» Kovač Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Aasta esimene Major on lõpusirgel. Mängida on jäänud veel vaid kolm kohtumist, aga pinged on kõrgemad kui eales varem. Veerandfinaali kohtumise peatas protestiaktsioon, katki kukkus Majori karikas.

Üks on kindel, PGL poolt korraldatud ajalooline Major jääb fännidele väga kauaks meelde. Kui muidu pakuvad turniiridel kõneainet ägedad virtuaalsed lahingud, siis eile astuti samm edasi.

Viimase veerandfinaali kohtumise Mouz ja G2 vahel peatas protestiaktsioon. Teise kaardi ajal jooksid äkitselt mitu fänni lavale, mispeale kohtumine pooleks tunniks peatati.

Protesti sihtmärgiks olid G2 meeskond ja CSGORoll virtuaalne kasiino. Viimane väidetavalt tegeleb illegaalse tegevusega mängukosmeetikaga äritsemisel ja petab oma kliente. G2 süü seisnes nendega koostöö tegemises.

Aktsiooni korraldas CSGORoll konkurent, samuti mängukosmeetikaga äritsev virtuaalkasiino CSGOEmpire juht, keda tuntakse nime «Monarch» taga.

CSGOEmpire on oma konkurentide süüdistamisega aktiivselt tegelenud juba üle aasta. Väidete kohaselt ulatuvad CSGORoll poolt toime pandud pettused miljonitesse dollaritesse.

Tekib küsimus, kui süüdistajate hinnangul on kõik nii selge, et võib lausa suurturniiri segada ja mängijate turvalisuse ohtu panna, siis miks lihtsalt ei pöörduta süüdistusega kohtusse?

CSGOEmpire aktsiooni on hukka mõistnud paljud tuntud «CS2» mängijad. Nende seas ka näiteks Oleksandr «s1mple» Kostyliev.

Ühes videos on ka näha, kuidas kukub katki Majori lava keskel asunud karikas. Kuna karikas purunes tükkideks väga kergelt, on siiski lootust, et laval asus vaid makett.

G2 end protestist liigselt segada ei laskud ja võitis kohtumise 2-0 seisuga. Poolfinaalis võtab G2 koha sisse NaVi kõrval, kes lõpetas veerandfinaalis väga heas hoos olnud Eternal Fire'i teekonna.

Esimese poolfinaali kohtumise peavad maha Robin «ropz» Kooli kodumeeskond FaZe ja Vitality. Kohtumine toimub 30. märtsil kell 18.

Majori finaal mängitakse 31. märtsil kell 21. Turniiri võitja saab auhinnaks 500,000 dollarit ja loodetavasti terve karika.

«Counter-Strike 2» Major on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles