Eesti parim «CS2» mängija Robin «ropz» Kool pääses tiimiga maailmameistrivõistluste finaali

Steven Tiirik
Copy
FaZe Clani värskeim liige David «frozen» Čerňanský on näidanud turniiril väga häid tulemusi
FaZe Clani värskeim liige David «frozen» Čerňanský on näidanud turniiril väga häid tulemusi Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Täna selgub «CS2» maastiku kõige olulisema turniiri ehk Majori võitja. Pärast kahte aastat võib võit taas osaliselt Eestisse tulla.

Finaalis mängivad Eesti parima mängija Robin «ropz» Kooli kodumeeskond FaZe Clan ja NaVi. Kahe Euroopa segatiimi vaheline kohtumine mängitakse Taanis Royal Arena 16 000 pealise publiku ees 31. märtsil kell 21.

FaZe Clani peavad favoriidiks nii fännid kui kihlveokontorid. Kindlasti on FaZe end turniiri vältel ka rohkem tõestanud elimineerides järjest ürituse suurfavoriidid Spiriti ja Vitality.

Mõlemad finalistid on Majori jooksul kaotanud kaks kohtumist. FaZe jäi teises voorus alla Eternal Fire ja Heroicu vastu mängides. NaVi jaoks ei käinud jõud üle võistkondadest Spirit ja Cloud9.

Eriti hirmutav on asjaolu, et kuigi FaZe võttis Eternal Fire käest vastu karmi 1-13 kaotuse, siis võitis NaVi neid veerandfinaalis enesekindlalt 2-0.

Finaali on pääsenud kaks hiljuti Majori võitnud tiimi. NaVi triumfeeris 2021. aasta Stockholmi Majoril ja FaZe võitis kohe järgmise 2022 aastal Antwerpis toimunud maailmameistrivõistlused.

Siiski on NaVi koosseis sellest asjast tugevasti muutnud ja tiimi ainus järelejäänud maailmameister on ukrainlane Valeriy «b1t» Vakhovskiy. Samuti on meeskond vahepeal muutunud ingliskeelseks.

FaZe Clani viiest Majori võitjast aga neli mängivad veel endiselt koos. Vahepeal on küll lahkunud Russel «Twistzz» Van Dulken, kelle asemele toodi David «frozen» Čerňanský. Tema näol on aga tegu peamise põhjusega, miks FaZe seekord üldse finaali on pääsenud.

FaZe’i poolt on Majoril kõige paremini silma paistnud frozen ja broky. Läti mängija broky on oma 1.24 keskmise HLTV reitinguga ka turniiril statistiliselt seitsmes mängija.

NaVi poole pealt tuleks silma peal hoida aga Justinas «jL» Lekavicius ja Ihor «w0nderful» Zhdanov tegevusel.

Majori võitja saab 500 000 dollari suuruse auhinnaraha ja uhke karika, mida hullunud fännid siiski lõplikult ära lõhkuda ei suutnud.

Kohtumist saab tasuta vaadata PGL YouTube'i ja Twitch.tv kanalitel

«Counter-Strike 2» Major on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles