Amazoni omanik Bezos loob hääbuva rahvusvahelise kosmosejaama asemele uut

tehnika.postimees.ee
Copy
Lähitulevikus soovib Jeff Bezos, et tema ettevõtte loodud kosmosejaamas hakkas elu ja tööruume rentima ka NASA.
Lähitulevikus soovib Jeff Bezos, et tema ettevõtte loodud kosmosejaamas hakkas elu ja tööruume rentima ka NASA. Foto: Blue Origin

Rahvusvaheline kosmosejaam ehk ISS (International Space Station) ei jää igavesti meiega, ning NASA investeerib sadu miljoneid dollareid selle võimalikesse järeltulijatesse. Üheks paljutõotavaks kandidaadiks on Orbital Reef – ühisettevõte Jeff Bezose kosmoseettevõtte Blue Origin ja Sierra Space vahel.

20. märtsil teatas NASA, et Orbital Reef on läbinud neli olulist verstaposti mõnede oma kõige kriitilisemate tehnoloogiate osas, sealhulgas süsteemi, mis taaskasutab tulevaste astronautide ja turistide uriini.

«Need arengud on hädavajalikud, et tagada kaubandusliku sihtkoha võimekus toetada inimelu,» ütles Angela Hart, NASA kaubandusliku madala Maa orbiidi arendusprogrammi (Commercial Low Earth Orbit Development Program) juhataja NASA teadaandes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles