PEIBUTUSPART Sõjas läheb petukaubal hästi: see relv võib imiteerida tervet sõjalaeva

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja uus kaitseseade, mis tulistab välja erinevaid peibutisi vaenlase radari eksitamiseks. Sõjalaev võib näiteks alumiiniumribade pilve projitseerida oma kujutise, mis näib radariekraanil nagu suur sõjalaev.
Selline näeb välja uus kaitseseade, mis tulistab välja erinevaid peibutisi vaenlase radari eksitamiseks. Sõjalaev võib näiteks alumiiniumribade pilve projitseerida oma kujutise, mis näib radariekraanil nagu suur sõjalaev. Foto: SEA

Kui küsimus on suure sõjalaeva tabamises, pole vaenlasel kahju ka väga kallist raketist, sest laev on alati veel hinnalisem. Kui aga õnnestub radar ära petta valesõjalaevaga, saab niimoodi sundida teist poolt asjatult oma väärtuslikku laskemoona kulutama. Just selline petukaup on väga hinda läinud ja Suurbritannia merevägi kulutab sellise arendamiseks suuri summasid.

eurot) maksva tehinguga, mis varustab kuningliku mereväe uute peibutusseadmetega rakettide ja drooniohu vastu võitlemiseks, tagades sõjalaevade turvalisuse, teatab Ühendkuningriigi valitsus.

Pärast uue lepingu allkirjastamist suurendab selline tehnoloogia kuningliku mereväe laevade ja meremeeste kaitset, sealhulgas Punasel merel, kus turvatakse rahvusvahelist laevateed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles