Noor Eesti «CS2» staar Andreas «aNdu» Maasing liitus GamerLegioni põhitiimiga

Steven Tiirik
Copy
MängudeÖÖ 2023 - Andreas «aNdu» Maasing
MängudeÖÖ 2023 - Andreas «aNdu» Maasing Foto: MängudeÖÖ - Rene Lutterus

2023. aasta Pariisi Majori hõbedatiimi GamerLegioni akadeemias mängiv Eesti suurlootus sai taaskord võimaluse esindada põhimeeskonda.

Andreas «aNdu» Maasingu näol on tegu viimase aasta ühe kõige nimekama eestlasest mängijaga. Kuni 2023. aasta novembrini Eesti tugevaimat tiimi esindanud Maasing liitus maailmakuulsa meeskonna, hiljuti Majorilt hõbemedali võitnud GamerLegioni akadeemiaga.

Esimest korda sai «aNdu» võimaluse end põhitiimis näidata juba mõni nädal peale akadeemiaga liitumist, kui Legioni mängija Sebastian «volt» Maloș ei saanud sõita ESL Challenger Atalanta turniirile ja asendajaks kutsuti Maasing.

Oma esimeses kohtumises Apeksi vastu oli «aNdu» vaatamata kaotusele siiski HLTV reitingu poolest oma tiimi parim mängija. Apeks oli tol hetkel maailma edetabeli 13. meeskond. Pärast kaht kaotatud kohtumist pidi «aNdu» siiski akadeemiasse naasma.

Esimesel aprillil teatas aga GamerLegion, et tiimi liikmed «acoR» ja «Keoz» nende plaanidesse enam ei kuulu ja «kuni järgmiste teadeteni» asendavad neid «aNdu» ja seni Endpointi ridades mänginud Henrich «sl3nd» Hevesi.

Viimane turniir, millel GamerLegion enne «aNdu» kaasamist mängis, oli Kopenhaageni Major. Legion läks koju turniiri avavoorus, kui seisuks jäi 2-3.

Hetkel mängib «aNdu» koos tiimiga Thunderpick ja ESL Jönköping turniiride suletud kvalifikatsioone.

Thunderpick kvalifikatsioonil osalevast 32. meeskonnast pääseb põhiturniirile vaid üks. GamerLegion kuulub aga favoriitide hulka. Suurimad konkurendid on samuti Majoril osalenud Ence, Saw ja Ecstatic.

Turniiriseeria valitsev meister on FaZe Clan ja Robin «ropz» Kool.

Oma esimese kohtumise on GamerLegion ka maha pidanud. Andreas «aNdu» Maasingu abiga saadeti kohvreid pakkima GUN5 meeskond.

GamerLegioni järgmine tipptasemel turniir algab 23. aprillil, kui meeskonnad üle maailma tulevad kokku Maltale, et mängida ESL Pro League 19. hooaeg. Ürituse auhinnafond on 750 000 dollarit.

Maasing: ma ei ole kunagi kahelnud enda võimetes

Millised on aga Maasingu enda muljed pärast staaridest kubiseva tiimiga liitumist? Võtsime nööbist kinni ja küsisime.

Mis erinevus on treenida ja mängida koos Eesti mängijatega versus GamerLegioni põhitiimiga?

Kõige suurem erinevus on kindlasti, et info jookseb palju paremini ja kiiremini. Tööeetika on tugev ja mul on enda kaaslastelt palju õppida.

Üks erinevus on kindlasti ka see, et kõik mängijad jagavad üksteisele huvitavaid trikke ja strateegiaid, mida võiks isegi oma positsioonil kasutada. Me oleme üksteisega konkreetsed ja ausad, kui midagi ei sobi siis me ütleme seda.

Kuidas maailmakuulsad staarid noore Eesti mängija vastu võtavad? Närv sees ka?

Maailmakuulsad staarid võtavad mind väga hästi vastu, kuna olen nendega varem mänginud. Nad teavad, et minust võib tulla väga hea mängija, kui ma endale aega annan ja usinalt õpin. Mängu ajal nad alati haibivad mind ülesse, et «Anna minna Andu, sa oled osav, täpsed lasud, hea mäng!».

Ma ei tahaks öelda, et mul närv sees. Ma ei ole kunagi kahelnud enda võimetes ja oskustes mängus sees. Olen üllatavalt enesekindel mängija olnud terve enda karjääri jooksul.

Mis sorti diiliga on tegu? Kui mängud lähevad hästi, kas on lootust, et jäädki põhitiimi?

Lootus on suur, et saada põhiseisu. Kõik oleneb, kuidas meil läheb nende turniiridega, mis meile antud on, ja kuidas ma ise mängin.

Mida soovitad noorele mängijale, et ta jõuaks sama kaugele kui sina?

Kui sa lähed tegema karjääri, siis sa pead kindlasti uskuma endasse algusest peale. Isegi, kui on inimesi, kes ei usu sinusse, siis sa pead selle maha suruma ja võtma seda motivatsioonina ja näitama tulevikus vastupidist.

Kindlasti tuleb sellel teel väga palju riske ette, aga kes ei riski, see šampust ei joo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles