Hiinlased kopeerivad Elon Muski - Alibaba tahab hakata rakettidega pakke kohale toimetama

tehnika.postimees.ee
Copy
Postiljonid kosmoses: Hiina suurimad e-kaubanduse tegijad tahavad rakettidega saadetisi ülikiirelt kohale tuua, ükskõik kus maailma nurgas sa siis ka ei asuks. Pildil kujutis Tabao vastavalt plakatilt.
Postiljonid kosmoses: Hiina suurimad e-kaubanduse tegijad tahavad rakettidega saadetisi ülikiirelt kohale tuua, ükskõik kus maailma nurgas sa siis ka ei asuks. Pildil kujutis Tabao vastavalt plakatilt. Foto: Arrow Technology / Taobao

Hiina raketitootja Space Epoch teeb koostööd Alibaba veebipoodide platvormiga Taobao, et arendada taaskasutatavaid rakette ekspressteenuseks ehk ülikiireks kauba kättetoimetamiseks. Saadetisi peab sellega saama üleilmselt kohale toimetada tunni aja jooksul, teatas Space Epoch.

Projekt on veel varajases katsetuste faasis ja selle eesmärk on arendada välja rakett mis suudaks vedada kuni kümne tonni kaupa 120 kuupmeetri suuruses konteineris, ütles Space Epoch oma WeChat'i sotsiaalmeedia kontol postitatud ametlikus teates.

Ehkki Alibaba Reutersi kommentaarile ei vastanud, sai Hiina suurettevõttelt kinnituse, et selline plaan tõesti on, samuti Alibabale kuuluv South China Morning Post. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles