Samsung esitles oma uusi ülisäästlikke tehisaruga kodumasinaid

tehnika.postimees.ee
Copy
Hüpe energiasäästlikkuse suunas on seekord kohati lausa erakordselt suur: mõni kodumasin tarbib madalaima energiaklassiga nõutust koguni 40% vähem energiat, külmkapp aga võtab elektrit 56% vähem.
Hüpe energiasäästlikkuse suunas on seekord kohati lausa erakordselt suur: mõni kodumasin tarbib madalaima energiaklassiga nõutust koguni 40% vähem energiat, külmkapp aga võtab elektrit 56% vähem. Foto: Samsung
  • Uus külmik vähendab energiatarbimist 56 protsenti, võrreldes tavamudeliga.
  • Uus pesumasin on sama suur, kuid mahutab rohkem pesu ja tarvitab vähem vett.
  • Suur osa energiasäästust tuleb tehisaruga juhtimisest, aga ka näiteks uuest kompressorist.

Samsung avalikustas täna ettevõtte uued ülisäästlikud kodumasinad. Värskete välja tulnud mudelite hulgas on näiteks esimese Euroopa A klassi energiamärgisega BMF ehk alumises osas oleva sügavkülmikuga külmkapp ja A-40% pesumasin, mis kasutab lausa 40 protsenti vähem energiat, kui A energiamärgis nõuaks.

«Kogu energiasäästu taga on suures osas tehisaru (AI), mistõttu kannavad kõik turule toodud uued koduseadmed BESPOKE AI seeria nime. See tähendab, et seadmed analüüsivad nende kasutamist ja optimeerivad tööd sellele vastavalt, sealhulgas energiakulu,» sõnas Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar, «RF9000 Family Hubi külmikule on lisatud ka spetsiaalne seitsmetolline LCD-ekraan, kust on võimalik kõiki kodus olevaid asjade interneti (IoT) seadmeid kontrollida ja SmartThingsi äpp näitab kodust isegi ruumilist 3D-vaadet.»

Kokku tõi Samsung avalikkuse ette 14 uut toodet, mille hulgas on näiteks Bespoke'i kahe uksega külmik koos AI Family Hub™+ tehnoloogiaga, Bespoke Infinite induktsioonpliit, Bespoke AI Laundry Combo™ pesumasin/kuivati, Bespoke Jet Bot Combo™ AI robottolmuimeja, Bespoke Jet AI™ tolmuimeja ja Bespoke Cube Air Infinite Line'i õhupuhasti.

Uus pesumasin mahutab rohkem, kuid on endiselt 60 cm sügavusega ning ülimalt energia- ja veesäästlik.
Uus pesumasin mahutab rohkem, kuid on endiselt 60 cm sügavusega ning ülimalt energia- ja veesäästlik. Foto: Samsung

Samuti näitas Samsung ettevõtte BMF külmkappi ja pesumasinate valikut. Külmik on esimene omataolise seadmega Euroopas, mis on saanud A energiamärgise. Seadmele on lisatud spetsiaalseid energiasäästutehnoloogiaid, mis aitavad vähendada selle energiatarbimist 56 protsenti, võrreldes tavamudeliga. Selle põhjus on Samsungi uus digitaalne inverterkompressor.

Uus A-40% tüüpi eriliselt energiasäästlik pesumasin on aga varustatud uudse Bubble Shoti tehnoloogiaga, mis pumpab vett ringi trumli sees ja piserdab seda riietele, säästes energiat. Lahendus kasutab ka kuni 20 protsenti vähem vett kui tavalised pesumasinad. Lisaks sellele on uutel pesumasinatel nn SpaceMaxi tehnoloogia, mis lubab masinasse panna kuni 11 kilogrammi pesu, kuid masin ise on siiski vaid 60 cm sügavusega.

Teiste hulgas näitas Samsung oma uut Bespoke Jet Bot Combo™ AI robottolmuimejat, kus kasutatakse tehisintellekti, et tuvastada põrandal olevaid objekte ja ringiliikuvaid inimesi või loomi. Lisaks parandab see tehnoloogia raskesti tuvastatavate asjade nähtavust, nagu juhtmed, vaibad või põrandamatid.

Samuti suudab masin tuvastada, millise materjali peal ta parasjagu töötab. Näiteks kui seade on liikumas vaibale, saab masin otsustada, kas tõsta pesumopp üles, et vaipa mitte määrida.

Kõiki seadmeid on võimalik juhtida ja hallata Samsungi telefonirakendusest SmartThings, mille kaudu saab kasutaja enda seadmetest põhjaliku ülevaate ning samuti võib sealtkaudu kasutada AI Energy Mode'i funktsiooni, mis aitab veelgi enam energiat kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles