KADUNUD INIMESED Tehisaru laastab selle pealinna San Franciscot üsna omapärasel moel

tehnika.postimees.ee
Copy
Selles tagasihoidlikus majas asuvad tehisintellekti valdkonna lipulaeva OpenAI ja Elon Muski Neuralinki kontorid. Enam pole vaja kvartalite jagu tööjõudu, et miljardiäri ajada, mis on toonud San Francisco linnale uue probleemi.
Selles tagasihoidlikus majas asuvad tehisintellekti valdkonna lipulaeva OpenAI ja Elon Muski Neuralinki kontorid. Enam pole vaja kvartalite jagu tööjõudu, et miljardiäri ajada, mis on toonud San Francisco linnale uue probleemi. Foto: HaeB / Wikimedia Commons

Tehisaru kasutamine maailma tehisaru pealinnaks nimetatud San Franciscos on selle linna inimestest tühjaks teinud ja ärihoonete koridorides ulub juba tuul. Vaatamata iduäride kaasatud miljarditele kuluvad need valdavalt tehisaru õpetatavate arvutite ehitamise ja käigushoidmise peale. Inimesi on vaja aina vähem ja vähem, sest pidevalt arendatav tehisaru teeb ära  üha keerukamad tööd, näiteks koodikirjutamine.

San Franciscos on viimastel kuudel toimunud investeeringute buum generatiivse tehisintellekti (TI) valdkonnas, mis meenutab sotsiaalmeedia algusaegade hullust. Investorid pumpavad miljardeid dollareid uutesse tehisaru idufirmadesse, tekitades lootusi, et alles lapsekingades olev TI-sektor aitab elustada linna pandeemiajärgselt allakäinud ja tühjaks jäänud kesklinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles