Putin laseb Siberist uue raketiga orbiidile mingi salapärase juraka (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
Angara 5 raketi esimene start 2010. aastal, mis toimus Arhangelski oblastis Plessetski kosmodroomilt.
Angara 5 raketi esimene start 2010. aastal, mis toimus Arhangelski oblastis Plessetski kosmodroomilt. Foto: Wikimedia Commons

Venemaa korraldab esimest korda Angara raketi stardi Vostoštšnõi kosmodroomilt Siberis. 8. aprillil andis Venemaa riiklik kosmoseagentuur Roskosmos teada, et teisipäeval, 9. aprillil toimub esimene Angara-A5 kosmoseraketi start Vostoštšnõi kosmodroomilt, mis võib osutuda oluliseks verstapostiks president Vladimir Putini kosmoseambitsioonidele.

See raskerakett teeb teststardi äsja ehitatud stardiplatvormilt kosmodroomil, mis on Venemaa kosmosevõimu sümbol ja mille ehitamine on läinud maksma miljardeid dollareid ja mida on seni räsinud korduvad tähtaegadest üleminekud ja korruptsiooniskandaalid.

Start toimub täna kell 11.00 Eesti aja järgi. Kosmodroom asub Venemaa Kaug-Idas Amuuri piirkonna metsades, mitte kaugel Venemaa piirist Hiinaga ja umbes 1500 km kaugusel Vladivostoki sadamast. Tegemist on neljanda Angara-A5 raketi stardiga, mis toimub peaaegu 10 aastat pärast selle esimest katselendu. Kõik varasemad käivitused toimusid Venemaa põhjaosas asuvalt Plessetski kosmodroomilt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles