USA seadusandjad: tulemas on karm tarbijaandmete kogumist keelav seadus

tehnika.postimees.ee
Copy
USA kapitooliumis Washingtonis lähevad seadusandjad edasi eelnõuga, mis karmistab tehnoloogiaettevõtete andmekogumist ning annab inimestele rohkem õigusi ja kontrolli oma andmete üle. Sellega liigub USA lähemale Euroopa Liidu isikuandmete poliitikale.
USA kapitooliumis Washingtonis lähevad seadusandjad edasi eelnõuga, mis karmistab tehnoloogiaettevõtete andmekogumist ning annab inimestele rohkem õigusi ja kontrolli oma andmete üle. Sellega liigub USA lähemale Euroopa Liidu isikuandmete poliitikale. Foto: ELIZABETH FRANTZ / Reuters / Scanpix

Kaks võtmetähtsusega USA seadusandjat teatasid pühapäeval, et on jõudnud kokkuleppele parteiülese andmekaitse seaduseelnõu osas, mis piirab tehnoloogiaettevõtete kogutavaid tarbijate andmeid ja annab ameeriklastele õiguse keelata isikliku teabe müük või nõuda personaalse teabe kustutamist.

Nii-öelda Tiktoki kokkuleppe sõlmisid demokraatide senaator Maria Cantwell, kes juhib kaubanduskomiteed, ja esindajatekoja vabariiklane Cathy McMorris Rodgers, kes on energeetika ja kaubanduskomitee esimees. Plaanitav seadus annab inimestele kontrolli oma isiklike andmete kasutamise üle ning nõuab avalikustamist, kui andmeid on edastatud välisvaenlastele, vahendab Reuters.

Lisaks peaksid ettevõtted tagama, et isikuandmete analüüsimiseks kasutatavad algoritmid ei oleks erapoolikud ning isikuandmeid ostvad ja müüvad ettevõtted peaksid end registreerima Föderaalses Kaubanduskomisjonis, kirjutab AP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles