See kaamera teeb inimesest alastifoto, isegi kui riided on seljas (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
3D-printeriga väljaprinditud kaamera taga on tehisintellekt, mis võtab tehtud pildid, laseb need läbi vastavate tehisaru algoritmide ning heidab modellidel riided seljast.
3D-printeriga väljaprinditud kaamera taga on tehisintellekt, mis võtab tehtud pildid, laseb need läbi vastavate tehisaru algoritmide ning heidab modellidel riided seljast. Foto: NUCA

Kas see on Supermani röntgen-nägemine või mõni Star Treki trikk? Kahe kunstniku ettevõtmine NUCA on valmis saanud ulmefilmides nähtud kaamera, mis näitab inimesi pildil täiesti alasti, isegi kui neil on riided seljas. Ilmselt see toode vabasse kasutusesse ei jõua ning võib kasutajatele tuua hulga sekeldusi politseiga.

NUCA ise reklaamib seda kaamerat kui toodet, mis «toob (paljude poiste) lapsepõlveunistuse ellu, seades kahtluse alla meie arusaama privaatsusest.»

Tegemist on seadmega, mis teeb muidu tavalisi pilte, kuid siis sekkub tehisintellekt, koorides keha paljaks. Sarnaseid teenuseid on ka Internetis, kuid neid suletakse üsna tihti, kuna tegemist on tõsise privaatsuserikkumisega ning võlts-alastipildid võivad nende loojale kaasa tuua palju sekeldusi seadusesilmaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles