USA kiirendab Patrioti rakettide tootmist – vaata, kui tagasihoidlik see seni oli (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
USA Patrioti õhutõrjeraketid on osutunud Ukraina õhukaitses väga tõhusaks, kuid nende tootmine käib endiselt rahulikus rahuaja tempos. Samal ajal on Venemaa ja Hiina pannud oma tehased täistuuridel käima.
USA Patrioti õhutõrjeraketid on osutunud Ukraina õhukaitses väga tõhusaks, kuid nende tootmine käib endiselt rahulikus rahuaja tempos. Samal ajal on Venemaa ja Hiina pannud oma tehased täistuuridel käima. Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP / Scanpix

USA üks tõhusamaid õhutõrjerakette Patriot PAC-3 on küll Ukrainale hädavajalik laskemoon Vene õhulöökide tõrjumiseks oma linnade pihta, kuid ka USA-l endal pole neid kuigi palju, sest tootmine on olnud siiani tagasihoidlik. Nüüd aga hakkab olukord muutuma.

Kui praegu toodab USA ettevõte Lockheed Martin uusimat PAC-3 MSE raketti ligi 500 ühikut aastas, siis RTX (endine Raytheon) keskendub Euroopa turule, tootes varasema Patrioti variandi, PAC-2 GEM-T rakette praegu ligi 240 tükki aastas.

Senise üsna väikese tootmismahu pealt kiiresti võimsust suurendades ei saa mööda robotiseeritud ja automatiseeritud süsteemide kasutuselevõtust, kirjutab Eurasian Times. Seda plaanitaksegi tehaseid moderniseerima hakates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles