Algab «CS2» tippturniir, kus saab taas näha mängimas kahte eestlast

Steven Tiirik
Copy
MängudeÖÖ 2023 - Andreas «aNdu» Maasing
MängudeÖÖ 2023 - Andreas «aNdu» Maasing Foto: MängudeÖÖ - Rene Lutterus

Legendaarne Malta «CS2» turniir ESL Pro League alustab 23. aprillil 19. hooajaga. Taaskord pakuvad suurturniiril üksteisele konkurentsi kaks Eesti e-sportlast.

Kui mullu HLTV poolt maailma paremuselt kolmandaks «CS2» mängijaks valitud Robin «ropz» Kool on tippturniiridel regulaarne osaleja juba aastaid, siis GamerLegioni noorel talendil Andreas «aNdu» Maasingul seisab ees oma senise karjääri tipphetk.

GamerLegioni akadeemiast põhimeeskonda edutatud aNdu on ületanud kõiki ootuseid. Aprilli algusest on Maasing mänginud kuues HLTV kohtumises. Neist kolmes on ta olnud statistiliselt tiimi parim ja kahes mängus paremuselt teine.

Peale ropzi, ja nüüd kohe ka aNdu, on Pro League lavadel mänginud ka kolmas eestlane Kevin «HS» Tarn. Eelmisel hooajal mängis Tarn Poola tiimi Orks ridades, paraku lõppes teekond kiirete kaotustega Vitality, Astralise ja Grayhoundi vastu.

GamerLegion mängib turniiri C-alagrupis ehk esimene kohtumine peetakse maha 30. aprillil Ence'i vastu. Robin «ropz» Kooli ja FaZe Clani tegemistele saab aga kaasa elada juba turniiri esimesel päeval – 23. aprillil kell 20:30 võtab FaZe ette brasiillaste Imperiali.

Kaks tiimi kohtusid viimati Kopenhaageni Majori teises voorus, kus mäng käis veerandfinaali koha nimel. Eestlase kodutiim võitis kohtumise 2-1. FaZe osutus tugevamaks kaartides Nuke ja Mirage, Anubis jäi aga kättesaamatuks.

Robin «ropz» Kool ja FaZe Clan on kohtumise tugevad favoriidid. Siiski ei tasu alahinnata FaZe Clani võimet turniire märkimisväärselt kehvasti alustada ja alles siis ennast üles töötama asuda.

Kas eestlased omavahel ka kokku saavad?

ESL Pro League turniiril osalevad 32 meeskonda on jagatud nelja alagruppi. Igaühest pääsevad pooled tiimid edasi. FaZe Clani enda grupis ohtlike konkurente peale Astralise ja Eternal Fire'i ei ole.

GamerLegioni olukord on aga keerulisem. Neid ohustavad tiimid nagu Ence, Furia, Liquid ja Mouz. Viimane on ka turniiri valitsev meister.

Et ropz ja aNdu ka reaalselt üksteise vastu mängida saaks, peavad mõlemad tiimid esmalt oma alagrupist edasi pääsema.

Tegu on väga pika turniiriga, mis kulmineerub finaaliga alles 12. mail. Turniiri võitjat pärjatakse 170 000 dollariga. Ürituse auhinnafond kokku on 750 000 dollarit.

ESL Pro League on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles