VIDEO Teadlased panid e-tõukeratta üksi, ilma inimeseta kohale sõitma

tehnika.postimees.ee
Copy
Kergliiklusteedel võivad hakata tulevikus kulgema ka üldse ilma juhita kaherattalised, kui uus lahendus mõne aasta jooksul kasutusele võetakse. Vähemalt valesti pargitud tõuksidest saame lahti, sest need liiguvad ise ära õigesse kohta kas parkima või laadima.
Kergliiklusteedel võivad hakata tulevikus kulgema ka üldse ilma juhita kaherattalised, kui uus lahendus mõne aasta jooksul kasutusele võetakse. Vähemalt valesti pargitud tõuksidest saame lahti, sest need liiguvad ise ära õigesse kohta kas parkima või laadima. Foto: teadustöö / Stuttgarti ülikool

Elektritõukerattaga on hea suvalisest punktist linnas suvalisse teise punkti jõuda, kuid pahatihti on lähim vaba sõiduriist mõnikord kilomeetri(te) kaugusel, mis mugavuse efekti ära nullib. Mis oleks, kui tõukekas ise sõita soovija juurde tuleks? Saksa teadlased proovisid järele ja see on võimalik.

Elektritõukerattad muutuvad üha populaarsemaks peamiselt just lühikeste vahemaade läbimisel. Tõukeratta teenused linnas saaksid mitmetest puudustest nagu kasutajatest eemalolek, valesti parkimine või akude laadimiseks kokku kogumine, kui oskaksid iseseisvalt liikuda.

Need probleemid laheneksid autonoomselt sõitvate ehk isejuhtivate elektritõukerataste kasutamisega, soovitavad Stuttgarti ülikooli teadlased Robin Strässer and David Meister, kes tegid ka vastava katse ja arendasid välja ise tasakaalu hoidva elektrilise kaherattalise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles