Virtuaalse ringrajasõidu Eesti meistrikatel krooniti ootuspärane tšempion

E-Sport
Copy
Foto: EVAL

Eelmisel pühapäeval tõmmati joon alla S-Link GT Eesti Meistrivõistlused 2024 sarjale, kui sõideti hooaja seitsmes ja viimane etapp rohelises põrgus ehk Nürburgring Nordschleife ringrajal.

Tavapärase GP-rajaga kombineeritud Nordschleife rada on üle 25 kilomeetri pikkune ning pakub mitmekülgset rajaprofiili, hõlmates kiireid sirgeid, teravaid kurve ja künklikke rajajuppe.

Ametlikest vabatreeningutest võttis osa 45 sõitjat, kokku läbiti kõigi sõitjate poolt 499 ringi. Vabatreeningute kiireimaks osutus Risto Kappet (McLaren 720S EVO), kes oli peale vihmast Zolderi etappi heas hoos ka antud rajal.

Vangerdus enne finišijoont

Hooaja viimase kvalifikatsioonivooru ajal demonstreeris Reno Kööts (McLaren 720S EVO) oma võimeid. Peale ebaõnnestunud Zolderi etappi oli Risto Kappet jõudnud talle punktides ohtlikult lähedale, eriti arvestades, et kestvusetapil antakse sisuliselt topeltpunkte.

Stardis saavutas TCM Pizzapoisid duo, Kööts ja Juss Parek (McLaren 720S EVO), kohe väikese edumaa jälitajate ees, keda vedasid Kappet ja Gert Raudsepp (McLaren 720S EVO).

Esimesed minutid möödusid ilma suuremate kadudeta. Üsna ruttu tekkisid võistlejate vahel vahed ning igaüks hakkas vaikselt oma tempos sõitma. Absoluutarvestuses püsis esiviisik ilusti rajal, kuid siis eksis AM-klassi arvestuse liider Janar Tiitus (McLaren 720S EVO), enne teda eksis ka teda jälitav Rainis Värv (Aston Martin V8 Vantage).

Mida rohkem aega möödus, seda kindlamaks muutus, et Köötsi tiitlivõitu võiks takistada vaid tehniline rike ning Euronics STR meeskondliku võidu lootus hakkas järk-järgult hajuma.

Poole võistlusmaa läbimise järel oli katkestajate hulka lisandunud ka Värv. See tõi kaasa tema AM-klassi arvestuses poodiumikohalt väljalangemise, kuna tema lähimad jälitajad punktitabelis olid sõitmas AM-klassi arvestuses kõrgetel kohtadel.

Sisuliselt viimasel sirgel tegi Kööts sama, mida eelmisel aastal tegi Parek – ootas meeskonnakaaslase järgi ja lasi tal mööda minna, aidates ta üldarvestuses poodiumile. Selle trikiga võitis hooaja viimasel etapil sõidu Kappet.

AM-klassis võidutses Mario Kaunis (McLaren 720S EVO), mis tõi talle punktiarvestuses poodiumi viimase astme. David Sultanjants (Ferrari 296 GT3) lõpetas Toomas Karotamme (BMW M4 GT3) järel kolmandal kohal, mis ühtlasi tähendas Sultanjantsile oma klassi punktiarvestuses teist kohta.

Meeskondlikus arvestuses võidutsesid TCM Pizzapoisid, neile järgnesid Euronics STR ja Torpedo Boyz.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles