AINULT AMEERIKAS Vertikaalstardiga kopteroid – ei mingeid piloodipabereid, 190 000 taala ja muudkui lenda (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Pivotal Helix on üheistmeline eVTOL (elektriline vertikaalse õhkutõusu ja maandumisega) PAV (isiklik õhusõiduk), mille lennuulatus on üle 20 miili (ca 32 km, millele lsiandub 20% varu) ja reisikiirus 55 sõlme (63 miili tunnis). Neid saab vaid USAs tellida, ning õhusõidukid jõuavad tellijateni juba juulikuus. Piloodipabereid pole sellisega lendamiseks vaja, küll aga ei saa ostja lennumasinat enne kätte, kui on läbinud vastava kasutamise koolituse.
Pivotal Helix on üheistmeline eVTOL (elektriline vertikaalse õhkutõusu ja maandumisega) PAV (isiklik õhusõiduk), mille lennuulatus on üle 20 miili (ca 32 km, millele lsiandub 20% varu) ja reisikiirus 55 sõlme (63 miili tunnis). Neid saab vaid USAs tellida, ning õhusõidukid jõuavad tellijateni juba juulikuus. Piloodipabereid pole sellisega lendamiseks vaja, küll aga ei saa ostja lennumasinat enne kätte, kui on läbinud vastava kasutamise koolituse. Foto: Pivotal

2016. aastal, kui loodi maailma elektriliste vertikaalse õhkutõusu ja maandumise õhusõidukite (electrically-powered Vertical Take Off and Landing ehk eVTOL) register, oli seal loetletud vaid käputäis disainilahendusi. Kaheksa aastat hiljem on registris üle 1000 eVTOLi kontseptsiooni. Tegemist on multirootorsõidukiga, mida on igati paslik, vähemalt esialgu, nimetada kopteroidiks: läbisõit piiratud, vorm veidi hübriidne, aga siiski igati perspektiivne õhusõiduk.

Paljud neist uutest õhusõidukitest on plaanis turule tuua järgmise 36 kuu jooksul, kuid tundub, et Pivotal Helix on turule jõudmises kõiki edestanud, kuna hakkab varsti laiendama oma tootmisüksusi.

Pivotal Helixit saab osta kolmes erinevas paketis, mille hinnad on vastavalt 190 000, 240 000 ja 260 000 dollarit. Kõiki neid saab tellida juba selle aasta juuliks ja õhusõidukit müüakse ainult Ameerikas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles