VIDEO Kahe kuuga Marsile – sellise lubaduse andis NASA partner oma uudse plasmamootoriga

tehnika.postimees.ee
Copy
Kas selline hakkabki välja nägema kosmoselaev, mis lendab ülikiirelt Marsile? NASA peab taolist lahendust plasmatõukuriga väga perspektiivikaks.
Kas selline hakkabki välja nägema kosmoselaev, mis lendab ülikiirelt Marsile? NASA peab taolist lahendust plasmatõukuriga väga perspektiivikaks. Foto: Howe Industries

USA kosmoseagentuuri NASA kosmoseprogramm Innovative Advanced Concepts (NIAC) tahab teha mitmed tuntud ulmeseriaalid ja -romaanid reaalsuseks. Nimelt valiti hiljuti välja kuus paljutõotavat projekti täiendavaks rahastamiseks, et leida uus ülikiire edasiviiv jõud pikkadeks kosmosereisideks. Kui tahta inimestega Marsile jõuda, peab reis olema võimalikult lühike.

Marss on küll meie naaberplaneet, kuid sinna jõudmine võib tohutult palju aega võtta, mis kasvatab kulud kõrgustesse. NASA on pikka aega otsinud, kas oleks võimalik mõne täiesti uue raketitehnoloogiaga pikki kosmosereise kiirendada.

Nüüd on välja valitud kuus paljutõotavat ideed ja neist üks on eriti ahvatlev, lubades mitte väga ulmelise tehnoloogiaga viia Marsile juba paarikuise reisiga. Päris suvepuhkuse ajal ära ei käi, aga aastate asemel on see aeg juba palju talutavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles