Maailma Aasta Auto 2012 on VW up!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma Aasta Autoks 2012 kuulutati New Yorgi autonäitusel Volkswagen up!, mis edestas selliseid väärikaid konkurente, nagu BMW 3.seeria ja Porsche 911.

Lisaks peavõidule anti auhinnad välja veel kolmes erinevas kategoorias, vahendab whatcar.ee. Aasta sportauto tiitel läks oodatult uuele Porsche 911-le, mis jättis selja taha sellised superautod, nagu Lamborghini Aventador LP700-4 ja McLaren MP4-12C. 

Säästuauto preemia ei läinud üllatuslikult aga sugugi mõnele väikesele elektriautodele, vaid hoopis luksuslikule S-klassi Mercedes-Benzile! Just nimelt, sest S250 CDI BlueEfficiency, suutis žüriid rohkem võluda, kui teisele kohale jäänud elektriline Ford Focus ja diisel-hübriidmootoriga Peugeot 3008.

Disainipreemia osas aga suuri üllatusi polnud. See läks Range Rover Evoque`le, mis on vaieldamatult üks viimaste aegade säravamaid tähti autodisaini maailmas. Disainiauhinnale kandideerisid veel peavõidu saanud VW up! ja Citroen DS5.

Mullu kuulutati Maailma Aasta Autoks Nissan Leaf, mis oli veidi varem saanud ka Euroopa Aasta Auto auhinna. VW up! jäi seekordsel Euroopa Aasta Auto valimisel teiseks, võit läks Euroopas Opel Ampera/Chevrolet Voltile.

Volkswagen up! on pälvinud mitmete muude auhindade seas ka What Car? Aasta Auto 2012 preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles