ROBOTSPIOONIDE TULEK Microsoft töötas välja tehisaru luureagentuuridele

tehnika.postimees.ee
Copy
Seni on tehisaru kasutamist luurajate hüvanguks takistanud selle hallutsinatsioonid ja ebaturvalisus. Nüüd loodetakse kunstmõistus serverikeskusesse kammitsetuna ilma välise võrguühenduseta painutada spioonide teenistusse. Pilt on illustreeriv.
Seni on tehisaru kasutamist luurajate hüvanguks takistanud selle hallutsinatsioonid ja ebaturvalisus. Nüüd loodetakse kunstmõistus serverikeskusesse kammitsetuna ilma välise võrguühenduseta painutada spioonide teenistusse. Pilt on illustreeriv. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Microsoft sai sel neljapäeval valmis suurel keelemudelil GPT-4 põhineva tehisaru, mis loodud spetsiaalselt luureagentuuride jaoks ning töötab võrguühenduseta.

See on väidetavalt esimene kord, kui Microsoft võtab turvalises keskkonnas kasutusele suure keelemudeli, mis loodud selleks, et spiooniagentuurid saaksid analüüsida ülisalajast infot ilma riskideta selle lekkimiseks ning korraldada turvalisi vestlusi luurajate ning tuntud vestlusroboti ChatGPT vahel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles