Robin Kool langes langes esimest korda oma karjääris «CS2» turniirilt enne finaali välja

Steven Tiirik
Copy
Blast Premiere World Finals 2023 parimaks mängijaks nimetati Vitality snaiper Mathieu «ZywOo» Herbaut (karikat hoidmas)
Blast Premiere World Finals 2023 parimaks mängijaks nimetati Vitality snaiper Mathieu «ZywOo» Herbaut (karikat hoidmas) Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

ESL Pro League 19. hooaja veerandfinaali kohtumine FaZe Clani ja Vitality vahel tähistab ajastu lõppu. FaZe Clan polnud seni veel mitte ühtegi «CS2» turniiri enne finaali lõpetanud.

Sama tiim, kes novembris lõpetas ropzi ja FaZe Clani turniirivõitude seeria, lõpetas nüüd ka FaZe’i turniiri finaalidesse pääsemise seeria. Kokku mängis FaZe järjest kaheksa finaali. Pooled neist ka võideti.

Kohtumine Vitality vastu läks FaZe’il rappa juba alguses. Eestlase kodutiimi üks tugevamaid kaarte Nuke kaotati valusa 3:13 seisuga.

Vertigo algas juba tugevamalt ja poolaeg suudeti isegi 8-4 eduseisuga lõpetada. Kaitsval poolel mängides suutis FaZe aga ainult kaks raundi võita ja lõpuks 10-13 seisuga tuli tunnistada vastase paremust.

Mängu dikteeris täielikult viimati maailma parimaks mängijaks valitud Mathieu «ZywOo» Herbaut. Prantslase HLTV reiting kohtumise lõpuks oli 2.21.

FaZe lahkus turniirilt 32 000 dollariga. Kaks vooru varem oli turniirilt välja langenud ka GamerLegioni ridades mängiv Andreas «aNdu» Maasing. Seega on eestlaste lootused Malta suurturniiri karikast osa saada kustunud.

Vitality vastaseks poolfinaalis saab eelmises ringis Liquidi koju saatnud Astralis. Selle kohtumise tugevaks favoriidiks on Vitality.

Teise poolfinaali paari moodustavad Mouz ja Complexity. Mouz on hetkel väga heas vormis ja nende finaalist kõrvale jäämine oleks väga suur üllatus.

ESL Pro League finaal mängitakse pühapäeval kell 18:00. Finaali võitja saab priipääsme IEM Cologne 2024 turniirile ja 170 000 dollarit.

ESL Pro League on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles