UUS TEHISARU EUROOPAS Tänasest on saadaval tehisintellekt Claude, mis mõistab ka eesti keelt

tehnika.postimees.ee
Copy
Anthropic on tuntud tehisintellektifirma, mis tänasest pakub oma teenust Claude ka Eestis. Saadaval on nii tasuta kui tasuline versioon.
Anthropic on tuntud tehisintellektifirma, mis tänasest pakub oma teenust Claude ka Eestis. Saadaval on nii tasuta kui tasuline versioon. Foto: Andrej Sokolow / DPA / Scanpix

Tehisintellekti ohutus- ja uuringufirma Anthropic, mille asutajateks on Itaalia õde ja vend Dario ja Daniela Amodei, teatas täna oma tehisintellekti abilise Claude turule toomisest Euroopas, tehes selle kohe kättesaadavaks ka Eestis. Firmasse on investeerinud miljardeid tehnoloogiafirma Amazon.

Alates tänasest saab kasutada Claude.ai järgmise põlvkonna tehisaru assistendi veebipõhist versiooni ning iOSi (Apple'i seadmete) tasuta rakendust Claude.

Claude'il on prantsuse, saksa, itaalia, hispaania ja teiste Euroopa keelte selge mõistmise ja soravuse tase, mis aitab seda paremini kasutada ka mitte-inglise keeltes. Praegu on kasutusel kolmanda põlvkonna mudel Claude 3.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles