«Assassin's Creed» mänguseeria uues osas on peategelaseks mustanahaline samurai

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Ubisoft

Prantsuse mängustuudio Ubisoft kuulutas hiljuti välja populaarse seeria «Assassin's Creed» uue osa. See kannab alapealkirja «Shadows» ning viib mängijad 16. sajandi Jaapanisse.

Viimaste aastate jooksul on meieni jõudnud nii mõnigi suur seiklusmäng, mis tutvustanud Jaapani ajalugu («Ghost of Tsushima», «Rise of the Ronin»).

Õnneks on Ubisoft leidnud viisi, mil moel konkurentide seas silma paista. Nimelt on teose üheks peategelaseks mustanahaline samurai.

Täpsemalt on selleks ajaloost tuttav Yasuke, keda paljud peavad esimeseks mustanahaliseks samuraiks. Kuigi ajalooürikud ei oska sajaprotsendiliselt öelda, kas mehele kunagi samurai tiitel reaalselt ka jagati, ei ole see takistanud mänguarendajaid. 

Nii saamegi juba sel sügisel astuda Yasuke samuraisaabastesse.

Kuid aafriklane pole ainus, kelleks «Assassin's Creed Shadowsis» kehastuda saab. Mängu teiseks peategelaseks on naissoost shinobi Naoe.

Kui Yasuke esindab mängitavuse brutaalsemat poolt, eelistades lähivõitlust, siis Naoe on tuttavam neile, kellele meeldivad klassikalised «Assassin's Creedid», kus põhirõhk on varjudes hiilimisel ja oma vastaste märkamatul elimineerimisel.

Juba on mängule jagatud ka ohtralt karmi kriitikat ja saanud sõimu. Kõige tulisemateks teemadeks on asjaolud, et Ubisoft laseb teosest välja ohtralt erinevaid kalleid eriversioone, nõuab mängu plaadilt installimiseks internetiühenduse olemasolu ning on üksikmängijale mõeldud üllitisse lisanud kamaluga mikromakseid.

«Assassin's Creed Shadows» jõuab meieni käesoleva aasta 15. novembril ning ilmub PC, Maci, PlayStation 5 ja Xbox Series X/S-i peale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles