Vaata, kuidas askeldavad seintel ja laes limarobotid

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja robottigu, mille põhimõtet hakatakse kasutama näiteks tuulikulabasid hooldava tehnika või pilvelõhkujate väliskülgi inspekteerivate robotite valmistamisel.
Selline näeb välja robottigu, mille põhimõtet hakatakse kasutama näiteks tuulikulabasid hooldava tehnika või pilvelõhkujate väliskülgi inspekteerivate robotite valmistamisel. Foto: Bristoli ülikool

Teadlased Bristoli ülikoolist (University of Bristol), eesotsas uurimisassistent Tianqi Yuega, on loonud uudse biomimeetilise roboti, mis suudab ronida vertikaalpindadel, jäljendades tigude lihtsat, kuid efektiivset liikumismehhanismi. Erinevalt tigudest jätab see robot enda järel veeraja, mitte limariba.

Tuntud kui imulibisev robot (sliding suction robot ehk SSR), on see kontseptsiooni tõestamiseks mõeldud seade vaid 96 grammi raskune ja mahub mugavalt inimese kätte, kuid tehnoloogia võimaldab seda vajadusel suurendada.

Tehnilised üksikasjad ja toimimispõhimõte

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles